Sonbahar'da Cilt Bakımı Nasıl Yapılır ?



Sıcaklar ve yaz mevsimi Türkiye'yi yavaş yavaş terkediyor. Yaz sıcaklarında yıpranmış cilt Sonbahar’da yenileniyor.  Sıcaklarla Yıpranmış Cildinizi Sonbaharda Yenileyin !


Güneşli güzel günlerin sona erdiği ve yavaş yavaş kışa hazırlandığımız şu günlerde, cildi mevsime özgü ani hava değişimlerine karşı güçlendirmek gerekir. Cildimiz en değerli  giysimizdir ve yaşamımızın her döneminde farklı bakım uygulamalarına ihtiyaç duyar. Ağaçların yapraklarının sararıp dökülerek kışa hazırlanması gibi bizlerin de yaz aylarında yıpranan derimizi tazeleyip kış aylarının soğuk ve kuru iklimine hazırlama zamanı geldi çattı. Yaz aylarında dış etkenlerden, güneşin derimiz üzerinde yıpratıcı etkileri artar.

Bu olumsuz etkiler; Lekelenme, deride kabalaşma, deri kuruluğu, elastikiyet kaybı, kırışıklıklarda artma, deri kanserleri olarak sıralanabilir. Olumsuzlukların en sık görüldüğü alanlar sırasıyla yüzümüz, el sırtı, boyun, dekolte bölgesi ve omuzlardır. Güneşin deri üzerindeki olumsuz etkisi gökkuşağında göremediğimiz mor ötesi ve kızıl ötesi ışınlar vasıtasıyla oluşmaktadır.Mor ötesi ( Ultraviole-UV) ışınlar deride lekelenme, hücrelerde kromozom kırılmaları ile deri kanserini uyarıcı değişikliklere, üst deride kabalaşma, deride kurumaya neden olur. Kızıl ötesi ışınlar ise deri altı destek dokuyu oluşturan elastik lifler ve kollajen dokuda kırılmaya neden olur.

Cilt Kalitesi Düşüyor..

Bu durum da deri elastikiyetinde azalma, destek dokuda incelmeye bağlı kırışıklıklarda artış, deride sarkma gibi sorunlardan kızıl ötesi ışınlar sorumludur.
Güneş koruyucular veya gün perdeleri deriyi mor ötesi ışınların olumsuz etkilerine karşı korumak amacıyla üretilmiştir. Fakat kızıl ötesi ışınlara karşı koruyucu bir katman oluşturamaz. Yani güneş koruyucu kulandım ve derimi güneşin her türlü zararlı etkilerine karşı korudum diye bir durum söz konusu değildir. Deride güneşin olumsuz etkilerini azaltabilmek için güneş koruyucular mutlaka kullanılmalıdır.


Cilt kuruluğunun sebepleri nelerdir?

Kuru cilde neden olan çevresel etkenler; sıcak su, deterjanlar, giysilerden dolayı oluşan sürtünme, sık hava yolculuğu, rüzgâra maruz kalmak, çevre kirliliği, klima ve diğer kimyasal maddeler olarak sıralanabilir.


Cilt kuruluğu özellikle hangi bölgelerde görülür?

Su kaybının regülâsyonu, vücudun bölgelerine göre farklılıklar gösterir. Kuruluk kollarda, bacaklarda ve gövdede daha belirgin olur; Çünkü bu bölgelerde daha az yağ bezleri vardır. Yüz diğer vücut bölgelerine göre daha su geçirmezdir. Deri geçirgenliğinde ise lipitlerin (yağların) kritik rolleri vardır. Sık duş alındığında doğal deri lipitlerinin yeniden oluşabilmesi için yeterli süre olmadığı için kuruluk özellikle yağ bezleri daha az olan kol ve bacaklarda daha belirgin olur.



Bahar aylarında nelere dikkat etmeli:

• Cildinizi düzenli olarak temizleyin.
• Makyajla uyumayın.
• Nemlendirici kullanımını ihmal etmeyin.
• Rastgele bir nemlendirici kullanmayın. Cilt tipinize ve yaşınıza uygun bir krem için dermatologdan yardım alın.
• Bol bol su için.
• Cildinizi her gün günde üç defa parmak darbeleri ile uyarın.
• Gerektiği ölçüde cildi doktorunuz tarafından yapılacak peeling ile ölü deriden arındırın.
• Gözeneklerinizin nefes alabilmesi için fondöten ve pudra kullanımını en aza indirin.
• Detoks ve şok zayıflama programlarını yaparken cildin de şok olabileceğini yani sarkma ve bağ dokusunda bozulma olabileceğini unutmayın.
• Sigarayı bırakın.
• Beslenmenize dikkat edin. Akdeniz tipi beslenmeyi benimseyin. Yağlı yiyeceklerden uzak durun.




Sonbaharda cildi yenilemek gerekir..

Yaz ayı boyunca sıcak  hava cildimizi kurutur, nemsiz bırakır, mat ve solgun görünüme sebep olur. Bu sebeple bahar ayları, soğuk kış aylarına girmeden önce zarar gören cildi onarmak için en uygun zamanlardır.

Sağlıklı ve Pürüzsüz Bir Cilt için;

Cildi bu olumsuz etkilerden kurtarıp sağlıklı formuna döndürmek yanlızca cilde ihtiyacı olan yoğun bakımı sunmakla mümkün olur.

Somon DNA Aşısı Pİ System, güneşin zararlı Ultraviole-UV ışınlarına karşı cildin hücresel dokusunun onarılmasını ve cilt sağlığını geri kazanmasını sağlar.
Leke, kırışıklık, elastikiyet ve nem kaybına karşı yoğun bir tedavi sunar.

'Detaylı Bilgi için Tıklayın'