Cilt Elastikiyetini Neden Kaybeder ?


Cilt Elastikiyet Kaybı !

 35 yaştan itibaren ciltte kollajen üretimi azalır ve cilt elastikiyetini yavaş yavaş kaybetmektedir. Yaş 40’ı aşınca ciltte kurumalar ve kırışıklıklar, artık fark edilmeye başlar. Zamanla, boyun ve ellerin üstünde sırt kısmında, yaşlılık lekeleri oluşmaya başlar. Yaşı elliyi aşanlar güneşte fazla kalırsa yaşlanma lekelerinin sayısı ve büyüklükleri artar, cilt dokusu daha kuru olur ve erkenden hızla kırışma gösterir.

  
Kolajen Nedir?
Kolajen vücudu bir arada tutan bir proteindir. Daha çok ciltte, kemiklerde ve vücuttaki bağ dokusunda yer alır. Yapısal destek, güç ve elastikiyet sağlar ( elastin ile birlikte ). Vücutta yer alan toplam protein miktarının yaklaşık %30’unu kolajen oluşturmaktadır. Ancak yaşlandıkça kolajen üretimi azalır ve bu da cildin yapısal bütünlüğünü azaltır. Sonuç olarak da ciltte sarkmalar, çizgiler ve kırışıklıklar oluşmaya başlar. 
Elastin Nedir?
Elastin ciltte ve vücudun dokusunda bulunan bir proteindir. Cildin esnek ama sıkı kalmasına yardımcı olur ve tutulup çekildikten sonra derinin tekrar eski haline dönmesini sağlar. Eğer ciltte yeterli miktarda elastin varsa deriyi tutup çektikten sonra deri eski haline geri döner.

Kolajen ve Elastin Üretimini Arttırmanın Yolları
Gençlik yıllarında kolajen ve elastin üretimi ile depolanması en üst düzeyde olduğu için cildimiz sağlıklıdır ve kırışmaya karşı direnir. Yıllar ilerledikçe bu iki protein vücut tarafından daha az üretilmeye başlar ve cildimiz beslenme, hava kirliliği ve benzer olumsuz koşulların etkisiyle soluklaşmaya ve kırışmaya başlar. Bu gibi olumsuzluklara karşı cildimizi korumak için kolajen ve elastin üretimini arttıran yollar bulmamız gerekir.


Öncelikle iyi bir cilt yüzeyi elde edebilmek için yapılması gerekenler,
·      Sigaradan uzak durun.
·      Beslenme programınıza C vitamin takviyesi yapın.
·      C vitamini kollajen ve elastin üretimini arttırır. Günlük C vitamin için tavsiye edilen miktar 500 miligramdır.
·      Günlük beslenmenizde mutlaka yeterli miktarda protein alın.
·      Proteinler elastin ve kolajen üretiminde çok etkilidir.
·      Asitli içeceklerden uzak  durun.
·      Güneşe çıktığınızda mutlaka koruyucu kreminizi kullanın.
·      Son olarak gün içinde yüzünüzde biriken kirleri sabun kullanmadan duru bir şekilde bol su ile yıkayın.

Cilt Elastikiyetini Arttırmak için Pİ System ;
Cildinizin sağlıklı, parlak görünmesini ve kırışıklıkların derinleşmeden olabildiğince geç oluşmasını istiyorsanız Estetik dermatolojide kliniklerde profesyonel olarak, elastikiyet kaybına karşı birçok işlem yapılıyor. Ancak Renovasy Biyodinamik Cilt Onarım Sistemi ve Somon DNA Aşısı son dönemlerde yapılan en etkili ve en popüler uygulamalardan.
Cildinizin elastikiyet kaybı şiddetli ise Somon DNA Aşısı ve Cilt Onarım sistemini kombine olarak uygulatmak daha etkin bir sonuç almanızı sağlayacaktır.
Somon DNA Aşısı cildin yapısını kuvvetlendirerek cilt yaşlanmasını yavaşlatır. Elastin ve kollajen sentezlenmesini sağlar, fibroblastların tirofizmini artırır Böylece cildin sıkılığını ve sağlamlığını artırarak ciltte gerginlik ve lifting yaratır. Somon DNA Aşısında tedavi seansını cilt ihtiyacına göre hekim belirler.
Hangi Bölgelere Uygulanır ?
- Gözler ve Ağız çevresi
- Yüz / Boyun / Dekolte / El Üzerleri.
- Alın / Kaş Ortası

Ancak önerilen 4 seanstır. Genç ve olgun ciltler için farklı protokoller sunan bu uygulama, deri altına enjeksiyon yöntemiyle yapılır.
Fakat çok daha belirgin ve ciddi sarkmalarda estetik cerrahi işlemlere de başvurmak gerekebilir.
Etken maddeler içeren biyodinamik cilt onarım sistemi de cilt esnekliği sağlar, lifting etkilisi ile sarkma karşıtı bir cilt onarımı sunar. Bu sistem ise topikal yani cilt yüzeyinde yapılır. Cilt ihtiyacına yönelik hazırlanan karışım yüze sürülür ve yarım saat sonra peel off şeklinde ciltten çıkarılır. Tedavi yine hekimin cilt ihtiyacına göre belirleyeceği seanslarla tekrar eder. Cilt elastikiyeti için sunulan protokolün önerilen seans tekrarı ise 4’türhem çapraz bağlı hem de serbest hyaluronik asitten oluşan bir cilt yenileme ürünüdür. Çapraz bağlı hyaluronik asit ciltteki kırışıklıkları doldururken serbest olan formu cildi nemlendirir ve kollajen yapımını uyarır.
Renovasy Biyodinamik Cilt Onarım Sistemi ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın >>http://renovasy.com/urunler/biyodinamik-cilt-onarim-sistemi-bio-cos/biyodinamik-cilt-onarim-sistemi-bio-cos-nedir/
Somon DNA Aşısı Pi System ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın >>> www.somondnaasisi.com