Cilt Elastikiyetinizi Koruyun !

 
Cilt Elastikiyetini Korumanın yolları ?

Cildin genç görünümünü muhafaza etmek istiyorsanız, kollajen arttırıcı besinlerin önemini unutmamak gerekir. Kollajen cilde destek ve esneklik sağlayan önemli bir yapısal proteindir.
Cilde yapı ve güç kazandıran çözünmez, lifli bir protein olan kollajeni arttırıcı besinler yemek cildi sağlıklı tutmak için kişiye fayda sağlar. Kollajen derinin bağ dokusunun önemli bir bileşenidir ve epidermisin altında bulunmaktadır. Kollajen doğal olarak vücutta meydana gelmesine rağmen, üretimi artan yaşla birlikte azalır. Kollajenin azalması ise cildin sıkılığını ve esnekliğini olumsuz etkiler.


Cilt dostu yiyeceklerle beslenmek, sağlıksız alışkanlıklardan kaçınmak ve uygun nemlendiriciler kullanmak deride incelmeyi önleyen yollardan bazılarıdır.

 Alkol veya gazlı içecek aşırı tüketiminin cildinizin görünümünü donuklaştırabileceğini biliyor muydunuz?


1) Cilt Dostu Besinler Tüketmek:
Diyetiniz ya da tükettiğiniz gıdalerın türü cildinizde olumsuz ya da olumlu bir etkiye sahip olabilir. Her gün abur cubur yemek cildinizi sağlıklı dokusundan uzaklaştıracaktır. Bu besinler bir çok cilt sorunlarına yatkınlık yaratırken aynı zamanda cildin yaşlanmasını hızlandırır. Bu nedenle, işlenmiş gıdalardan uzak durun ve doğal, taze pişirilmiş gıdaları tercih edin.
4) Günlük Egzersiz Yapmak:
Sedanter yaşam tarzı yalnızca kalp sağlığında kötüleşmeye neden olmayacak, aynı zamanda cilt üzerinde yansımaları da olacaktır. Tempolu yürüyüş, koşu veya fiziksel aktivitenin herhangi bir şekli cilde faydalıdır. 
5) Bol Su İçmek:
Su sağlıklı bir cilt için “yaşamsal besin”dir. Yeterli su alımı, cildi beslemek için besin maddelerinin cilt hücrelerine ulaşmasını sağlar. Aynı zamanda su, cilt için doğal bir nemlendirici olarak işlev görür böylece cildin doku ve görünümünü genç tutar. Ayrıca yeterli su alımı toksinlerin atılımını sağlar.

Cilt de dahil olmak üzere vücudun ve organların yaşlanması kaçınılmazdır ancak her zaman sağlıklı bir yaşam tarzı ile bu süreci geciktirebilirsiniz. Yaşlanma ile cildin üst tabakası doğal dokusunu kaybeder ve incelir, sarkar, ince çizgiler ve kırışıklıklar oluşur. Ancak yaşlılık döneminde bile cildinize gereken özeni sağlayarak cildinizin doğal ışıltısını koruyabilirsiniz.


İşte Ciltteki Elastikiyet Kaybına Karşı Önlemler;
Estetik dermatolojide kliniklerde profesyonel olarak, elastikiyet kaybına karşı birçok işlem yapılıyor. Ancak Renovasy Biyodinamik Cilt Onarım Sistemi ve Somon DNA Aşısı son dönemlerde yapılan en etkili ve en popüler uygulamalardan.
Cildinizin elastikiyet kaybı şiddetli ise Somon DNA Aşısı ve Cilt Onarım sistemini kombine olarak uygulatmak daha etkin bir sonuç almanızı sağlayacaktır.

Somon DNA Aşısı cildin yapısını kuvvetlendirerek cilt yaşlanmasını yavaşlatır. Elastin ve kollajen sentezlenmesini sağlar, fibroblastların tirofizmini artırır böylece cildin sıkılığını ve sağlamlığını artırarak ciltte gerginlik ve lifting yaratır. Somon DNA Aşısında tedavi seansını cilt ihtiyacına göre hekim belirler. Ancak önerilen 4 seanstır. Genç ve olgun ciltler için farklı protokoller sunan bu uygulama, deri altına enjeksiyon yöntemiyle yapılır.
Ancak çok daha belirgin ve ciddi sarkmalarda estetik cerrahi işlemlere de başvurmak gerekebilir.

Etken maddeler içeren biyodinamik cilt onarım sistemi de cilt esnekliği sağlar, lifting etkilisi ile sarkma karşıtı bir cilt onarımı sunar. Bu sistem ise topikal yani cilt yüzeyinde yapılır. Cilt ihtiyacına yönelik hazırlanan karışım yüze sürülür ve yarım saat sonra peel off şeklinde ciltten çıkarılır. Tedavi yine hekimin cilt ihtiyacına göre belirleyeceği seanslarla tekrar eder. Cilt elastikiyeti için sunulan protokolün önerilen seans tekrarı ise 4’tür.

Renovasy Biyodinamik Cilt Onarım Sistemi ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın >> http://renovasy.com/urunler/biyodinamik-cilt-onarim-sistemi-bio-cos/biyodinamik-cilt-onarim-sistemi-bio-cos-nedir/
Somon DNA Aşısı Pi System ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın >>> www.somondnaasisi.com