Hyaluronik Asit’in Cilde Faydaları Nelerdir?



Hyaluronik asit, vücudun her dokusunda bulunur ve belirli hayati aktiviteleri gerçekleştirmekten sorumludur. Hyaluronik asitin önemli faydalarından bazıları eklem ağrılarının tedavisi, cilt yaşlanmasını azaltması ve bağışıklık sistemini güçlendirmesidir.
Ayrıca hiyalüronan veya hiyalüronat biçiminde de ifade edilen hyaluronik asit, kimyasal olarak dallanmamış uzun polisakaritler içeren bir glikozaminoglikan (GAG) ‘dır. İnsan vücudunda belirli doku tiplerinde bulunur. Bunlar epitelyal, konnektif ve sinirsel dokulardır. 
Bunların dışında daha yüksek miktarlarda yumuşak dokularda ve gözün vitröz sıvısında bulunur. Hyaluronik asit vücuda pek çok şekilde fayda sağlar. Bağ dokusu bozuklukları olan hastaların büyük bir çoğunluğunda bu asidin yapısında anormallikler teşhis edilir. Bu asidin eksikliği yüzde kırışıklıklara neden olur, aynı zamanda deri esnekliğinin kaybına da neden olabilir.
Hyaluronik Asidin Faydaları Nelerdir?
  • Cildinizin genç ve kırışıksız kalmasına yardımcı olur.
  • Su tutma ve cildi nemlendirme özelliği en önemli özelliğidir. Bu nedenle hyaluronik asit nemlendirici kremlerde kullanılmaktadır.
  • Cilt pürüzsüz ve esnek tutmaya yardımcı olur.
  • Hyaluronik asit akne izlerini önlemek için de yararlıdır.
  • Dokuların tamir edilmesi ve elastikiyetinin korunması hyalüronik asidin faydalarından biridir. Bu özelliği sayesinde cildin yaşlanmasını önlemektedir.
  • Kollajen liflerinin oluşumu ve bakımına yardımcı olur. Kollajenin azalması cildin elastikiyetini kaybetmesine sebep olur.
  • Aynı zamanda cilt iltihabı ve tahrişi ile savaşmaya yardımcı olur.
  • Yaşlandıkça hücre mitoz hızı azalır, böylece hücresel yenilenme ve onarım süreci yavaşlar. Hyaluronik asit varlığı durumunu tersine çevirmede yardımcı olur.

Pek çok kişi ciltteki hiyalüronan miktarını artırmak için, bazı kremler ve serumlar kullanmaktadır. Ancak bu ürünlerin dermise ulaşmak için çok düşük bir şansları vardır. Hyalüronik asit içeren cilt kremleri ancak dermise ulaştıklarında etkilidir. Bu sebeple kullanılan hyaluronik asitli ürünlerin teknolojisine dikkat etmek gerekir.
Renovasy Dermokozmetik ürünlerden “Rejuvenating Serum “un içeriğinde de hyaluronik asit bulunmaktadır. Bu serumu diğer hyaluronik asit içerikli ürünlerden ayıran en büyük özelliği 3 farklı molekül ağırlığına sahip olmasıdır. Bu sayede ciltte hücresel yenileme sağlanır. Cilt yoğun olarak nemlendirilir. Sakmanları giderilir, kırışıklıkların görünümünü azaltır ve cilde aydınlık ve parlak bir görünüm kazandırır.
Renovasy Rejuvenating Serum Şubat Ayı Boyunca 1 Adet alımda 1 Adet Hediye kampanyasıyla sizlerle!