Soğuk Havanın Cilde Zararları Nelerdir?




Soğuk etkisiyle cilt yüzeyindeki nem kolaylıkla yok olur. Eğer rüzgar da eklenirse kuruluk tablosu çok daha rahatsız edici hale gelebilir.

Cilt kuruluğu nasıl anlaşılır? Belirtileri var mı?
Hepimizin cilt yüzeyi yağ bezleri tarafından salgılanan doğal yağlı bir tabaka ile kaplıdır. Eğer bu tabaka kaybolursa cilt kuru, pullanmış ve hatta çatlak, kızarık hale gelebilir. Bunlar kuru bir cildin en çarpıcı belirtileridir.

Vücut ısımız sabit tutulmaya çalışılırken özellikle soğuk havalarda deride kan damarlarının büzüşmesi meydana geliyor. Bu durum özellikle; el, ayak, burun ucu ve kulak gibi organlarda belirginleşirken meydana gelen titremelerle iç ısı artırılmaya çalışılıyor.
Soğuk havanın cilde zararları ciltte soğuk hava nedeni ile oluşan kurumanın ciltte erken yaşlanmaya yol açtığı uzmanlar tarafından iddia edilmekte ve çokça sıvı tüketiminde bulunmanın sağlıklı bir cilt için önemi vurgulanmaktadırlar. Kısacası cildin sağlıklı ve genç kalabilmesi için nemini muhafaza edebilmesi gerekmektedir.
Uzmanlar, soğuk hava nedeni ile ciltte pullanmaya ve dökülmeye sebebiyet veren cilt kuruluğu probleminin tedbir alınmadığı takdirde cilde daha ciddi zarar verebildiğinin üzerinde durmaktadır.
Kış mevsiminde kızarıp pullanarak kaşınmaya başlayan cilt sorunları ile çokça karşılaşılmaktadır. Bu şikâyetlerin birçoğu dış koşullara ilişkin sorunlardır. Nem düzeyinin düşük olması, hava kirliliği, rüzgâr gibi faktörlerin yanı sıra, kapalı ortamlarda uzun süre kalınması, sivilce, sedef ve egzama gibi deri rahatsızlıklarının çoğalmasına yol açmaktadır. Dış ortam ile sürekli temas halinde olan deri bu tür fiziksel koşullardan büyük ölçüde etkilenmektedir.
Hava sıcaklıklarının en düşük seviyelerde seyrettiği kış ayları içerisinde deri rahatsızlıklarını tetikleyen etkenler artış göstermektedir. Bu aylarda seyreden hava koşullarındaki olumsuz faktörlere, havanın kuru, kirli ya da nem düzeyinin düşük olmasına, rüzgâr ve hatta asit yağmurlarına dikkat etmek gerekiyor. Belirtilen bu doğal tehditlerin yanı sıra, kış mevsiminde kapalı mekânlarda bulunulan süredeki büyük artış da deri sağlığı üzerinde negatif sonuçlar yaratmakta. Soğuk havanın yol açtığı cilt kuruması ile cilt yaşlanmasını hızlandırmaya sebebiyet vermektedir.
Soğuk nedeniyle oluşan yanıklar, yangılı kızarık plaklar şeklinde görülüyor. Bu durum hastada karıncalanma ve ağrı hissi uyandırıyor.
Kuru cildin tedavisi de zor oluyor ve kişiye sıkıntılı bir süreç yaşatabiliyor. Bu sebeple cilt kurumadan önce önlem alıp cildi koruma altına almak gereklidir. Öncelikle cildin ihtiyacı olan nemine kavuşması ve o nemin cilt içinde muhafaza edilmesinin sağlanması gerekir. Özellikle kış ayları boyunca cildinizin bakımına ekstra özen göstermelisiniz. Dermokozmetik ürünleri düzenli kullanmalı ve içeriklerine dikkat etmelisiniz.
Cilt temizleme ürünlerinizde sabun içerikli ürünlerden kesinlikle uzak durmalı, sıcak su kullanmaktan kaçınmalısınız. Uzun süre su ile yüzü yıkamak da cildi kurutur. Ayrıca kullandığınız nemlendirici anti-aging etkili ürünlerin içeriklerinde peptid olmasına da özen göstermeniz gereklidir.

Peptid içeren Dermokozmetik ürünler cildi yapısal olarak onarır, çevresel faktörlerin olumsuz etkisinden korur ve cildin sağlıklı görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Aynı zamanda cildi besleyerek cildin genç kalmasını sağlar. Her türlü olumsuz koşula karşı direnç kazanan cilt, aydınlık ve nemli bir forma sahip olur. Bunun yanı sıra cilde nem desteği sağlamak için ihtiyacına uygun olarak haftada bir nem maskesi yapılması önerilir. Bu sayede cildin kaybettiği neme kavuşur ve nemini muhafaza etmesi sağlanır.


Peptid içerikli ürünler hakkında detaylı bilgi için tıklayın >> www.renovasy.com


Peptid içerikli ürünleri satın almak için tıklayın >> http://shop.optimusmedikal.com/