Cildi Soğuk Havadan Korumanın Yolları




Cildin yumuşak ve dayanıklı olması için neme ihtiyacı vardır. Ancak, kış aylarında soğuk ve rüzgarlı havanın ciltte yarattığı olumsuz etki sonucu cildin nemi tutabilmesi zorlaşır. Ayrıca soğuk havaya bağlı değişen ortam sıcaklıkları da cildi olumsuz etkiler. Alışkanlıkların bu değişkenlere uyum sağlayacak ölçüde değiştirilmesi gereklidir. Aksi takdirde ciddi biçimde cilt kuruluğuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu duruma düşmemek için cildi etkileyecek her türlü etkiden cildi korumanız gerekmektedir.
Kışın kapalı ortamlardaki ısıtma sistemleri ve klimalar cildi fazlasıyla kurutur. Özellikle uzun süre geçirdiğiniz ortamlarda nem cihazı olmasına özen göstermek gereklidir. Ev ya da iş yerlerinde bu cihazların yardımıyla cilt kurumanıza engel olabilirsiniz.
Kışın banyo sürenize, banyoda kullandığınız ürünlere ve suyun sıcaklığına da dikkat etmeniz gerekir. Banyo yapmak ve havluyla çok iyi kurulanmak da, cildin nemini alan nedenlerdir. Banyo yapmak cilde geçici olarak nem verir ama cildin koruyucu yağlı tabakasını alarak uzun vadede daha çok nem kaybına neden olur. Uzun süren banyolar cildin nem kaybetmesini hızlandırır. Bunun yanında kimyasallar, kozmetikler ve bazı ilaçların kullanımı da kuruluk sebebi olabilir. Bu sebeple banyo sürenizi kısaltmalı. Banyodaki suyun sıcaklığını iyi ayarlamalı, çok sıcak su ile kesinlikle yıkanmamalı. Ayrıca cildinize sürdüğünüz temizleyicilerde sabun, alkol ve Paraben olmadığına dikkat etmelisiniz.
Kış aylarında bol su için. Tabi ki her mevsim su tüketiminize dikkat etmeniz gereklidir. Ancak kışın havanın cildinizi ekstra kurutacağını göz önünde bulundurmanız gerekir. Cildin nemini içten verebilmek için yeterli su tüketimini yapmanız önemlidir. Ayrıca sebze ağırlıklı beslenmeye de özen göstermeniz cilt kuruluğunuza karşı alınacak bir tedbir niteliğindedir.
Alkolden uzak durun. Alkol kullanımı vücudun su kaybetmesine yol açar. Kışın nemini kaybeden cilt için alkol kullanımı ciddi sorunların meydana gelmesine sebep olur.
Giysilerinize dikkat edin. Cildin nefes almasını sağlayacak pamuklu, ipekli kumaşlar cildin tahriş olmasını, kurumasını önler. Giysiden söz açılmışken kullandığınız deterjanın da boya veya parfüm içermemesi önerilir. Bu tür ürünler yine cildi tahriş edebilir.
Yüzünüze özen gösterin. Aslında kışın vücudumuzda en hassas ve özel bir bakıma ihtiyacı olan yer yüzümüzdür. Çünkü yüzümüz soğuğa karşı tamamen korunaksız olan bölgedir. Soğuk havada yüzümüzü vücudumuz gibi kapatamadığımızdan, rüzgardan, hava ve yağıştan daha fazla etkilenir. Bu da yüzümüzün kurumasına, tahriş olmasına sebep olur. Cildimizin ihtiyacı olan bakımı sunmamız gerekir.
Dermokozmetik ürün kullanımında ise kullanılan ürünlerin içeriği önemlidir. Temizleyici ürünler içeriğinde sabun bulunmamalıdır. Sabun cildi tahriş eder, pH dengesini bozar ve kurumasına sebep olur. Kış aylarında sabunlu bir cilt temizleyici kullanıldığında ciltte yoğun hasarlanmalar ve kuruma meydana gelebilir. Cildin nemlendirilmesi için kullanılan ürünlerde ise peptid bulunması önemlidir. Çünkü peptidler cildi korumaya ve onarmaya yönelik bir bakım sunar. Cildin çevresel faktörlerin zararlarından korunmasını ve hücresel yenilemeyle birlikte sağlığına kavuşmasını sağlar. Cildi mutlaka düzenli olarak sabah/akşam nemlendirin. Kışın en az haftada bir nem maskesi ile cilde yoğun nem desteği sunun. Cildinize hem serum hem de kremle besleyin. Unutmayın ki cilt kuruması erken yaşlanmaya da sebep olur.
Peptid içerikli ürünler hakkında detaylı bilgi için tıklayın >>


Peptid içerikli ürünleri satın almak için tıklayın >>