Kışın Cilt Kuruluğundan Korunmanın Yolları


Cilt kuruluğu nasıl engellenebilir?
Cilt kurumasını engellemek için öncelikle cilt kuruluğuna sebep olan etmenlerden uzak durmak gerekir. Kış aylarında cilt sağlığını korumak için daha dikkatli olunmalıdır. Örneğin çok uzun süren sıcak banyo veya duş yapılmamalıdır. Cilt üzerinde bulunan ve yağ bezleri tarafından üretilen bu doğal yağ tabakası cildi nemli tutan bir katman olup uzun süreli sıcak su ile yapılan banyo neticesinde yıkanıp yok olur. Banyo süresi 5-10 dakikayı geçmemelidir. Banyo yaparken de sıcak su yerine ılık su tercih edilmelidir.
Banyo ve duş yaparken kullanılan asla sabun kullanılmamalıdır. Kullanılacak olan duş jellerinin içeriğinde ise yağ ve nemlendirici bulunmalıdır.
Yüzümüz vücudumuzun en çabuk zarar gören bölgesidir çünkü çevresel faktörlerin ve soğuk havanın olumsuz etkisiyle doğrudan savaşmak durumunda kalır. Yüzümüzü temizlerken de asla sabun ya da sabun içeren temizleyiciler kullanmamaya özen göstermeliyiz. Cildi temizlemenin yanı sıra koruyabilmek ve nemli kalmasını sağlamak da önemlidir. Tüm bunları peptid içeren temizleyicilerle sağlayabilirsiniz.
Kışın cilt daha fazla nem kaybedeceği ve yıpranacağı için cildin nem ihtiyacını karşılayacak güçlü krem ve serumlarla desteklemek gerekir.
Özellikle hyalüronik asit gibi maddeler içeren nemlendiriciler, deride bulunan nemin kaybolmasını da engellerler. Nemlendiriciler en az sabah, öğle ve akşam olmak üzere, günde birkaç kez uygulanmalıdır. Ayrıca haftada bir cildin ihtiyacına göre nem maskesi de yapmak gerekir. Yine kullanılan bu ürünlerin tamamının içeriğinde peptid bulunması önemlidir.
Cildini korumaya ve beslemeye ihtiyaç duyanlar için Somon DNA Aşısı Pİ System’de önerilmektedir. Bu aşı ile cildin nemlenmesi ve tüm çevresel faktörlere karşı dirençli hale gelmesi sağlanır. Tedavi sonrası cilt nemine kavuşur, aydınlanır ve sağlıklı görüntüsünü geri kazanır.
Ortam nemlendiricileri kullanılmalıdır. Evlerdeki kuru havanın engellenebilmesi için nemlendirme cihazları kullanılabilir. Böylece ısıtıcı, soba, kalorifer, şömine gibi ısı kaynakları sebebiyle ortamın kuruyan havası nemlenir ve cildin kuruması önlenir.
İnsan yazın bol sıvı ve su alsa da kışın soğuk havalarda bol su içmeyi unutmakta ve ihmal etmektedir. Halbuki kış aylarında da vücut suya ihtiyaç duymaktadır. Derinin kurumasını engellemek için kışın da bol su içilmelidir.
Evde ısıtıcıları açıp ortamı çok fazla ısıtmak yerine, makul sıcaklıkta tutmak gerekir. Böylece yüksek ortam ısısının cildi kurutması engellemiş olur.
Peptid içerikli Cilt Bakım Ürünlerinden Satın Almak için Tıklayın >>> http://shop.optimusmedikal.com

Sabunsuz Yüz Temizleyiciden Satın Almak için Tıklayın >>>  http://shop.optimusmedikal.com/Cleansing-Gel,PR-5.html


Somon DNA Aşısı Pİ System ile ilgili Detaylı Bilgi için Tıklayın >>> www.somondnaasisi.com