Kışın Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?



Nasıl ki yazın güneşin zararlı ışınları cildimiz için büyük bir tehlike oluşturuyorsa kış da soğuğuyla, rüzgarıyla büyük bir tehlikedir. Bu mevsimde cildinizi nasıl korumamız gerekir merak ediyorsanız …

Kışın cilt daha yoğun neme ihtiyaç duyacağı için uygulanacak bakım ve kullanılacak ürünler de bu hassasiyete cevap verebilecek nitelikte olmalıdır. 
TEK ÜRÜN YETMEZ: Bunu giysilerden örnek verecek olursak; yaz aylarında ince giysilerle dolaşırken, kışın soğuktan korunmak için kat kat giyiniyoruz. Kozmetik kullanımında da durum aynıdır. Yazın bir ürün yeterliyken kışın birkaç ürünü bir arada kullanmak faydalı olabilir. Örneğin nemlendirici, serum ve nem maskesini bir arada kullanmak çok daha iyi sonuçlar verir. Kullanılacak ürünün içeriği de düzenli kullanım kadar önemlidir. Cildin sadece nemlendirilmesi yeterli değildir. Cildi nemlendirirken aynı zamanda çevresel faktörlerin olumsuzluklarına karşı da güçlendirmek gerekir. Cilde nemlendirme, onarım ve koruma sağlayan en güçlü içerik ise peptidlerdir. Kullanılacak ürünlerde mutlaka peptid olasına dikkat edilmelidir.
SABUN/ALKOL GİBİ İÇERİKLER CİLDE ZARAR VERİR: Eğer kuru bir cilde sahipseniz alkol içeren tonikler kullanmayın. Alkol içeriği cildin daha fazla kurumasına sebep olur ve yapısını bozar. Ayrıca cilt için zararlı olan bir diğer içerik ise sabundur. Genelde temizleyicilerin çoğunda bulunan sabunlar cildin temizlemesinden çok kurumasına ve yıpranmasına sebep olur. Sabunsuz temizleyicilerle cilt temizlenmelidir. Temizleyicilerin içeriğinde peptid bulunması ise cildin temizlenmesinin yanı sıra beslenmesini ve onarılmasını sağlayacaktır. 
CİLT PROBLEMLERİNE ÇÖZÜM ZAMANI: Eğer cildinizde leke, kırışıklık ve sarkma gibi problemler varsa, kış mevsimi bunlara çözüm bulmak için en uygun zamandır. Bazı uygulamaların özellikle güneşin aktif olmadığı kış aylarında yapılması gerekir. Örneğin; kimyasal peeling de son teknoloji sunan F.I.T Peel gibi. Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak için öncelikle ölü hücreleri temizlemek gerekiyor. Böylece besleyici bakım ürünlerinden maksimum fayda sağlayabilirsiniz. Cildinizin yenilenmesi ve cilt sorunlarından arınması için kışın bu yönteme başvurabilirsiniz.
SOMON DNA AŞISI Pİ SYSTEM: Cildini korumaya ve beslemeye ihtiyaç duyanlar için Somon DNA Aşısı Pİ System’de önerilmektedir. Bu aşı ile cildin nemlenmesi ve tüm çevresel faktörlere karşı dirençli hale gelmesi sağlanır. Tedavi sonrası cilt nemine kavuşur, aydınlanır ve sağlıklı görüntüsünü geri kazanır.
MUTLAKA DUŞ ALIN: Uzun süren banyolardan mutlaka kaçının. Kışın banyo yerine duş almayı deneyin. Sık sık sıcak duş alın ve duştan sonra nemlendirici kullanmayı unutmayın. Ancak duş yaparken çok sıcak su kullanmayın! Sıcak su deriniz üzerindeki doğal yağı alarak cildinizi kurumasına yol açacaktır.
BOL SU İÇİN VE OMEGA-3 ALIN: Bol su içmek sadece yaz aylarında değil kışın da gerekiyor. Biz o kadar susamasak bile cildimizin suya ihtiyacı oluyor. Ayrıca omega-3 desteği de cilt için çok faydalı. Somon balığı ve ceviz tüketin.
Kış aylarında özellikle diyetinize dikkat etmelisiniz. Beden kış cilt bakımı için sadece harici olarak değil dahili olarak da ilgilenilmelidir. Cildinizin soğukla mücadele edebilmesi için yeteri kadar enerjiye ihtiyacınız bulunmakta ayrıca cildinize yeteri kadar nemi verebilmek için sıvı alımına özen göstermelisiniz. Bunun için badem, ceviz, taze peynir, saf tereyağı yada yeteri su içmeyi ihmal etmemelisiniz. Bu gibi besinleri diyetinize ekleyiniz. Ayrıca, yatmadan önce yağı alınmamış bir bardak ılık süt içmeyi deneyebilirsiniz.

Kışları insan çok fazla su içme ihtiyacı hissetmez ama buna karşın soğuk ve kuru hava nedeniyle vücudun sürekli su kaybı bulunmaktadır. Bunu göz önünde tutarak cildinizi nemli tutmak için bol su içmelisiniz. Yada yemeklerle birlikte su içeriği yüksek meyve ve sebze yiyin.

Peptid içerikli Cilt Bakım Ürünlerinden Satın Almak için Tıklayın >>> http://shop.optimusmedikal.com

Sabunsuz Yüz Temizleyiciden Satın Almak için Tıklayın >>>  http://shop.optimusmedikal.com/Cleansing-Gel,PR-5.html


Somon DNA Aşısı Pİ System ile ilgili Detaylı Bilgi için Tıklayın >>> www.somondnaasisi.com