10 Adımda Cilt Kuruluğundan Korunmanın Yolları

Cilt kışın her zamankinden daha yoğun bir bakıma ihtiyaç duyar. Bu sebeple cilt sağlığımızı kaybetmememiz için uymamız gereken kurallar vardır.
Her Mevsim Güneşten Korunun: Güneş yalnızca yazın cildimizi tehdit etmez. Kışın da zararlı ışınları cildimize zarar verir. Bu yüzden kış aylarında da sokağa çıkarken güneş koruyucu kremlerimizi sürmeli ve güneşe karşı cildimizi korumalıyız.
  • Uzun Süreli Sıcak Banyodan Kaçının: Sıcak su kış aylarında cildi yıpratır ve daha çok kurumasına sebep olur. Hele de sıcak su ile yapılan üzün süreli banyolar cildin yapısının bozulmasına ve kuruluk yaşanmasına neden olur.
  • Bol Sıvı Tüketin: Kışları insan çok fazla su içme ihtiyacı hissetmez ama buna karşın soğuk ve kuru hava nedeniyle vücudun sürekli su kaybı bulunmaktadır. Bunu göz önünde tutarak cildinizi nemli tutmak için bol su içmelisiniz.
  • Peptid İçerikli Krem ve Serumlar Kullanın: Kışın kullanılacak ürünün içeriği düzenli kullanım kadar önem taşır. Cildin sadece nemlendirilmesi yeterli değildir. Cildi nemlendirirken aynı zamanda çevresel faktörlerin olumsuzluklarına karşı da güçlendirmek gerekir. Cilde nemlendirme, onarım ve koruma sağlayan en güçlü içerik ise peptidlerdir. Kullanılacak ürünlerde mutlaka peptid olasına dikkat edilmelidir.
  • Sağlıklı ve Dengeli Beslenin: Kış aylarında özellikle diyetinize dikkat etmelisiniz. Beden kış cilt bakımı için sadece harici olarak değil dahili olarak da ilgilenilmelidir. Cildinizin soğukla mücadele edebilmesi için yeteri kadar enerjiye ihtiyacınız bulunmakta ayrıca cildinize yeteri kadar nemi verebilmek için sıvı alımına özen göstermelisiniz. Bunun için badem, ceviz, taze peynir, saf tereyağı yada yeteri su içmeyi ihmal etmemelisiniz. Bu gibi besinleri diyetinize ekleyiniz. Ayrıca, yatmadan önce yağı alınmamış bir bardak ılık süt içmeyi deneyebilirsiniz.
  • Düzenli Peeling Yaptırın: Eğer cildinizde leke, kırışıklık ve sarkma gibi problemler varsa, kış mevsimi bunlara çözüm bulmak için en uygun zamandır. Bazı uygulamaların özellikle güneşin aktif olmadığı kış aylarında yapılması gerekir. Örneğin; kimyasal peeling de son teknoloji sunan F.I.T Peel gibi. Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak için öncelikle ölü hücreleri temizlemek gerekiyor. Böylece besleyici bakım ürünlerinden maksimum fayda sağlayabilirsiniz. Cildinizin yenilenmesi ve cilt sorunlarından arınması için kışın bu yönteme başvurabilirsiniz.
  • Alkol ve Sigaradan Uzak Durun: Alkol ve sigara cildin nemini kaybetmesine neden olarak cildin kurumasına, sarkmasına ve elastikiyetini kaybetmesine neden olmaktadır. Alkol aynı zamanda vücudun vitamin emilim oranını azaltır ve bağışıklık sisteminin de yavaşlamasına neden olarak akne oluşumuna karşı cildin savunma mekanizmasını zayıflatır.
  • Somon DNA Aşısı Pİ System Tedavisine Başvurun: Son dönemde cildin nem dengesini arttırmak ve gençliğini muhafaza etmek için başvurulan en yaygın sistemdir. Bu sistem ilk seansından itibaren artan cilt kalitesi, nemi ve elastikiyetini garanti eder. Cildi bu sayede yaşlanmaya karşı koruyan Pİ System, hem yaz hem de kış aylarında tercih edilir. Yazın daha çok güneş hasarlarından korunmak için yaptırılan Pİ System, kışın ise cildin nemsizliğine karşı yaptırılmaktadır.
  • Ev ve Ofisinizde Nem Cihazı Kullanın: Kış aylarında kapalı ortamlarda mutlaka ortam nemlendiricileri yani nem cihazlarından faydalanılmalıdır. Evlerdeki kuru havanın engellenebilmesi için nemlendirme cihazları kullanılabilir. Böylece ısıtıcı, soba, kalorifer, şömine gibi ısı kaynakları sebebiyle ortamın kuruyan havası nemlenir ve cildin kuruması önlenir.
  • Sabun ve Sabun İçerikli Ürünleri Kullanmayın: Herkesin cildini kaplayan doğal bir yağ vardır. Sabun gibi cildi kurutan ürünler kullandığınızda bu yağ gider, cilt kurur ve kuruyan ciltte çatlaklar ve kabuklanmalar olur. Çatlak bir kere oluştuğunda cilt iltihaplara ve kaşınmalara açık hale gelir. Ağır deterjanlar yüksek pH değerine sahip olduklarından cildin doğal yağ tabakasını soyarlar ve cildin keratin yapısında bozulmaya neden olarak işlev bozukluğu yaratırlar. Her ne kadar ağızdan alınan tamamlayıcılar görünen çizgilerin tedavisine katkı sağlasa da, cildin nem seviyesini korumada bitkisel içerikli ürünler gereklidir. Çevresel faktörlerin negatif etkilerinden korunmanın yanı sıra etkili bir cilt koruma programı cildin yapısının korunmasında ve elastikiyetin tekrar kazanılmasında çok önemli bir yardımcıdır.
Peptid içerikli Cilt Bakım Ürünlerinden Satın Almak için Tıklayın >>>http://shop.optimusmedikal.com
Sabunsuz Yüz Temizleyiciden Satın Almak için Tıklayın >>> http://shop.optimusmedikal.com/Cleansing-Gel,PR-5.html
Somon DNA Aşısı Pİ System ile ilgili Detaylı Bilgi için Tıklayın >>> www.somondnaasisi.com