Kışın Cilt Kuruluğu Nedenleri


Kışın geldiği şu günlerde cilt kuruluğu birçok kişide problem yaratmaya başlar. Özellikle kış aylarında vücudumuzda cildimizin en kuru olan yeri yüzümüzdür. Soğuk havaya karşı korumasız kalan cildin kış aylarında daha hassas bir bakıma ihtiyacı vardır.
Cilt kuruluğunun şiddeti başta yaş olmak üzere; sağlık durumu, yaşanan bölge ve dışarıda geçirilen zamana bağlıdır. Özellikle banyo veya duş yaptıktan sonra ciltte hissedilen gerilme şeklinde kendini gösteren kuruluk, kaşıntıya da sebep olabilir. İnce çatlaklar ve kırışıklıklar zamanla derinleşebilir.
Cilt kuruluğuna yol açan başlıca faktörler nelerdir ?
Hava durumu: Cildin en kuru olduğu zaman kış aylarıdır. Kışın hem ısı hem de nem miktarı düşmektedir. Cilt soğuğa maruz kaldığında, deri altındaki damarlar daralır ve içlerinden geçen kan miktarı da azalır. Buna bağlı olarak hem cildin beslenmesi azalır hem de cilt altındaki yağ bezlerinin çalışması yavaşlar. Bu durumda cilt hassaslaşır, kurur ve cilt  üzerinde çatlamalar meydana gelir.
Sıcaklık: Kış aylarında ısınmak için kullanılan sobalar, kaloriferler, şömineler ve çeşitli ısıtıcılar ortamın nemini azaltarak deriyi kuruturlar. Bu sebeple kapalı ortamlarda nem cihazları kullanımına özen gösterilmelidir.
Sıcak banyo veya duş: Uzun süreli sıcak banyo yapmak veya duş almak cildi kurutur.
Klorlu havuzda yüzme: Artık kışın da kapalı havuzlarda yüzme yaygınlaşmıştır. Hem yüzme havuzlu sitelerde yaşayanların sayısı artmakta, hem de birçok yerde kapalı havuz bulunmaktadır. Özellikle bol klorlu havuzlarda yüzdükten sonra ciltte kuruma olur.
Sabun ve deterjanlar: Temizlenirken kullandığımız sabun ve deterjanlar cildin nemini alır. Özellikle yüzünüz için tercih edeceğiniz ürünlerde asla sabun ve deterjan türevi maddelerin içermediğine dikkat edilmelidir. Bu maddeler cildin kurumasına ve yıpranmasına, uzun süreli ise cildin yaşlanmasına sebep olmaktadır.

Beslenme: Özellikle kışın su tüketimine ayrıca özen göstermek gerekir. Cildin nemine kavuşması için bol miktarda su ve sıvı tüketmek gerekir. Ayrıca sebze ve meyve de yeterli düzeyde tüketilerek vücudun enerji açısından desteklenmesi sağlanmalıdır.

Krem Kullanımı: Cildi içerden beslediğimiz gibi dışardan da beslememiz gerekir. Günlük nemlendiriciler kışın cildin nem ihtiyacını karşılayamayacak ve yeterli olmayacaktır. Bu yüzden kullandığınız ürünlerin içeriklerini okumalı ve bilinçli bir tüketici olarak cildinize gereken özeni göstermelisiniz. Peptid içerikli ürünler cildinizi çevresel faktörlerin zararların koruyacağı gibi cildin yapısal olarak güçlenmesini sağlar. Cildin nemine ve sağlığına kavuşmasına yardımcı olur. Düzenli kullanımda ciltte kuruluk ve hassasiyet gibi olumsuzluklar  giderilmiş olur.  Kışın yoğun neme ihtiyaç duyan ciltler için nem maskelerinde de yararlanmak fayda sağlayacaktır.

Somon DNA Aşısı Pİ System’e başvurun: Cildini korumaya ve beslemeye ihtiyaç duyanlar için Somon DNA Aşısı Pİ System’de önerilmektedir. Bu aşı ile cildin nemlenmesi ve tüm çevresel faktörlere karşı dirençli hale gelmesi sağlanır. Tedavi sonrası cilt nemine kavuşur, aydınlanır ve sağlıklı görüntüsünü geri kazanır.

Kimlerin cildi daha fazla kurur ?
Yaşı 40’ın üzerinde olanlar, nem oranı düşük yerlerde yaşayanlar, kuru veya soğuk iklimlerde yaşayanlar, devamlı su ile çalışmak zorunda olanlar.
Cildi kuruluğu nelere sebep olur ?
Cildi kuruyan kişiler önlem almazsa halk arasında egzama adı verilen “atopik dermatit” gelişir. Atopik dermatit deri üzerinde kaşıntılı ve kızarık alanlar bulunan bir deri hastalığıdır.
Deri kurudukça üzerinde ince çatlaklar meydana gelir. Bu çatlaklardan deri içine giren mikroorganizmalar deri enfeksiyonlarına yol açabilir.
Ayrıca ciltteki kuruma önlenmezse yaşlanma belirtileriyle daha erken yaşlarda karşılaşılır. Kuruyan cilt daha çabuk kırışmaya ve matlaşmaya başlar.

Peptid içerikli Cilt Bakım Ürünlerinden Satın Almak için Tıklayın >>> http://shop.optimusmedikal.com

Sabunsuz Yüz Temizleyiciden Satın Almak için Tıklayın >>>  http://shop.optimusmedikal.com/Cleansing-Gel,PR-5.html

Somon DNA Aşısı Pİ System ile ilgili Detaylı Bilgi için Tıklayın >>> www.somondnaasisi.com