Yaz Mevsiminde Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?


Isınan havaların etkisiyle cildin yapısında oluşan değişimler nedeniyle makyaj ve bakım alışkanlıklarının da değiştirilmesi gerekir. Bu aylarda cildiniz daha fazla yağ üretir, cilt gözenekleriniz açılır, güneş koruyuculara ihtiyacınız artar ve kullanılan bazı makyaj malzemeleri cildinizde leke ve alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.
Sıcak hava ciltteki yağ bezlerini etkileyerek cildin daha fazla yağ üretmesine neden olur, bu durumun ise normal ve normalden yağlıya giden ciltler için sorun haline gelebilir. Artan yağ salınımı porların (gözeneklerin) açılmasına, siyah nokta oluşumuna hatta akne gelişimine bile sebebiyet verebilir. Isınan hava ile birlikte ciltte ter salınımının arttığı durumlarda hem yüzde hem de vücutta küçük sivilceler ya da cilt döküntüleri meydana gelir. Her iki durumda da yağ, ter ve ortam kirliliğinin tıkadığı cilt gözenekler doğru ürünlerle arındırılmaya ihtiyaç duyar.
Günlük Ürünlerin Gözden Geçirilmesi
Özellikle yaz aylarında cildi bozacak bu sebeple dolayısıyla başta temizleyiciler olmak üzere kullanılan günlük ürünlerin gözden geçirilmesi gerekir.
Yağ bazlı krem formunda temizleyiciler, cildin yağlanmasına ve porların tıkanmasına sebep olacağı için tercih edilmemelidir. Öte taraftan yıkama jeli ve sabunların cildi aşırı kurutan hammadde içermemesine dikkat edilmelidir. Cildin sabun hammaddeleri ile aşırı kurutulduğunda dengeyi sağlamak için daha fazla yağ üretimi yapacaktır. En doğrusu cilt tipine uygun içeriğinde sabun ve deterjan hammaddesi içermeyen, az köpüren ya da hiç köpürmeyen temizleyiciler tercih etmektir. Ayrıca temizleyicinin renklendirici, koruyucu madde ve alkol içermemesi de cilt sağlığını koruyabilmeniz için önemlidir. Tüm bunlara ek olarak peptid içeren temizleyiciler cildinizi temizlemenin yanı sıra cildin korunmasına ve yapısal olarak iyileştirilmesine de katkıda bulunur. Son dönemde dünyaca ünlü firmalar bu gelişimin izinden giderek temizleyicilerinin içeriğinde peptidleri de dahil etmiştir. Bu sebeple en iyi içerik olarak peptidleri yani büyüme faktörlerini sayabiliriz.
Önemli bir diğer nokta ise cildin çok sık ve uzun süreli yıkanmasıdır. Bu bilgi kesinlikle yanlıştır. Çok sık yıkanan cilt nemini kaybeder ve kurur. Cildinizi sabah ve akşam düzenli olarak soğuk su ile yıkamanız yeterli olacaktır.
Yaz aylarında cildin ölü üst derisinden de arındırılması gerekir. Ancak güçlü peelingler yazın hassaslaşan cilde hasar verir. Bu sebeple cildin hassas yapısına uygun, ölü deriyi soyucu etki gösteren hafif peelingler tercih edilmelidir. Bu sayede cildin yaz boyunca daha temiz ve canlı kalması sağlanır. Yine içeriğinde peptid olan peelingler cilt iyileşmesine katkıda bulunacaktır.

Bakımınız bununla da bitmiş sayılmaz. Cildin günlük nem ihtiyacı için cildi ağırlaştırmayacak bir nemlendirici ve cilt kuruluğunuza bağlı olarak haftada ya da iki haftada bir kullanacağınız bir nem maskesi gereklidir. Tüm dermokozmetik ürünlerinizde başlıca içeriğin peptid olmasına özen göstermeniz gereklidir.

Güneşin cildi kısa sürede kurulacağı ve zarar vereceğini düşürsek kremlerin kendi başlarına yeterli gelmeyeceğini de söyleyebiliriz. Cilde açtığı olumsuz etkilerden kurtulmak ve korunmak için UV hasarını önleyici Somon DNA Aşısı’ndan da yararlanabilirsiniz. Yüz, boyun ve eller için özel protokoller sunan bu aşı ile hem güneşin hasarından cildinizi korumuş olursunuz hem de cilt gençliğinizi ve parlaklığınızı geri kazanırsınız.


Tüm bunların yanı sıra iyi bir güneş koruyucu da seçmeniz gereklidir. İyi bir koruyucu SPF oranları yüksek suya ve tere uzun süre dayanıklı bir güneş koruyucu olmanın yanı sıra kullanıcıya bıraktığı hissinde konforlu olması gerekir. En az 30 faktörlü ve peptid içeren koruyucular cildin koruması ve onarılmasını sağlayacaktır.
Ayrıca yaz aylarında makyaj malzemelerinin yağ içermemesine dikkat etmek gerekir. Bu durum hem cildin yazın artan yağ salınımını olumsuz etkilerken öte taraftan yağlı içeriklerin güneş hassasiyetine yol açması söz konusudur. Yağ molekülleri şeffaf kürecikler oluşturur ve bu küreler güneş ışınlarına mercek etkisi oluşturarak cildin yanmasına sebep olabilirler. Cilt lekelenmesinde bu tür makyaj ürünlerinin payı büyüktür.
Peptid içeren dermokozmetik ürünler için tıklayın >> www.renovasy.com


Güneş hasarını engelleyen Somon DNA Aşısı Pİ System için tıklayın >>> www.somondnaasisi.com