Yaz Mevsiminde Cildi Koruma Yolları



Yaz mevsiminde güneş ışınları, deniz, havuz gibi nedenlerle yıpranan cilde özel bir bakım uygulamak gerekir. Hatalı uygulanan bakımlar cildin zarar görmesine sebep olur. Peki yazın cildi korumak için yapılması gereken en doğru bakım nasıl olmalıdır?

Temizleme
Cilt bakımı her şeyden önce cildin normal fonksiyonlarını yerine getirmesine imkan veren, bu fonksiyonları koruyan ve uyaran bir işlemdir. İyi bir cilt bakımının esas kuralı, cildin yapısına uygun temizlik ile başlar. Bu temizliğin sadece akşamları değil sabahları da yapılması gerekir. Cildin üstüne oturmuş (toz, makyaj artığı, yağ gibi) kirlerin, mikroorganizmaların ve iltihap odaklarının ortadan kaldırılması temizlikle sağlanabilir. Cildin üzerindeki pislik veya kirlilik dışında nikotin, alkol, kötü beslenme, kötü uyku ve kötü alışkanlıklar gibi etkenlerle de cildin yapısı bozulabilir. Cildin sabun içermeyen bir temizleyici ile sabah akşam düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Sabun cildi kuruttuğu için kullanacağınız üründe kesinlikle olmamasına özen göstermelisiniz. Bunun yanı sıra temizleme ürünlerinin son dönemde cilt iyileştirici etkileri de gelişmiştir. Böylece cilt temizleme esnasında bile cildin korunması ve iyileştirilmesi sağlanmış olur. Bu iyileştirici ve yapılandırıcı özellik sadece peptid içeren temizleyici ürünlerde bulunur. Ayrıca temizlikle ilgili hassas bir konu daha vardır. Cildinizi fazla yıkayarak ya da uzun süre banyoda kalarak cildinizi daha temiz ve daha sağlıklı bir hale getiremezsiniz. Aksine bu hareketle cildinizin nem kaybetmesine ve kurumasına sebep olursunuz.

Yaz aylarında cilde nasıl bir bakım uygulamak gerekiyor?
 
Yaz mevsiminde güneş ışınları, deniz, havuz gibi nedenlerle yazın cilt daha fazla kurur. Nem ve bakım ihtiyacı artar. Yazın evde uygulanan günlük bakıma haftada en az 1-2 kez uygulanması gereken nem maskesinin de eklenmesi yerinde olur.

Nem maskeleri çok çeşitlidir. Nem maskesi seçerken içeriğinde cildi besleyen ve onarımına yardımcı olacak, büyüme faktörleri, proteinler ve antioksidanlar olan dermokozmetik bir ürün seçmeye dikkat edin. Maskenin cildi ağırlaştırmaması ve cilt yüzeyinde kalmaması önemlidir. Ayrıca cildi derinlemesine nemlendirmeyen maskeler cildin üst tabakasında birikerek cildin bozulmasına sebep olabilir. Kullanılması tavsiye edilen bir diğer ürün ise peelinglerdir. Yaz aylarında cildin ölü üst derisinden de arındırılması gerekir. Ancak güçlü peelingler yazın hassaslaşan cilde hasar verir. Bu sebeple cildin hassas yapısına uygun, ölü deriyi soyucu etki gösteren hafif peelingler tercih edilmelidir. Bu sayede cildin yaz boyunca daha temiz ve canlı kalması sağlanır.

Güneşin cilde verdiği zararlar nelerdir ?
 
Yaz mevsimiyle birlikte başlayan tatil programları, güneşle ilişki iyi kurulmazsa   kötü sonuçlar doğurabilir. Güneşin yaşam için yararlı etkileri tartışmasız olsa da, güneşten kaçınmak ya da güneşle sınırlı temasta bulunmak gereklidir. Çünkü güneş ışığı, cildin erken yaşlanmasını artıran en önemli faktördür. Ciltte istenmeyen lekeler çiller oluşmasına yol açar. Güneşin bilimsel olarak kesinlik kazanan en önemli zararı ise, deri kanseri oluşum riskini arttırmasıdır. Deri kanseri son yıllarda çok hızlı bir artış göstermektedir. Brozlaşma tüm dünya toplumlarında sağlıklı bir görünüm ile ilişkilendirilse de, anlamı aslında deri hasarıdır. Bronzlaşma derinin kendini koruma yöntemidir. Deri ne kadar bronz ise, o kadar hasar almış demektir. Deriye ulaşan güneş ışınlarının bir kısmı yansır bir kısmı da deri tarafından emilir. Bu nedenle koruyucu önlemlerin hepsi birlikte uygulanmalıdır.

Cilt bakımının yanı sıra yazın alınması gereken önlemler nelerdir ?
 
Sıkı dokunmuş, açık renkli giysiler giyilmelidir. Bunun yanı sıra geniş kenarlı şapka ve güneş gözlüğü de, güneşin zararlı etkilerinden korunmada etkili olacaktır. Gölgede kalmak, güneşin zararlı etkilerinden tam olarak korumaz. Kum ve deniz güneş ışıklarını yansıtacağı için güneş koruyucular hatta beyaz renkli giysiler giymek doğru olacaktır. 11.00-16.00 saatleri arası güneş ışınlarına maruz kalmak doğru değildir. Yaz boyu peptid içeren ve yoğun nem etkisi sağlayan dermokozmetik ürün kullanımınızın yanı sıra güneşe çıkmadan önce Somon DNA Aşısı Pİ System’den de yararlanabilirsiniz. Yüz, boyun dekolte ve eller için uygulanan UV koruma protokolleriyle cildinizi hem UV hasarına karşı koruma altına almış olursunuz hem de yapısını kuvvetlendirerek gençlik ışığını geri kazanırsınız.

Güneş koruyucu krem seçerken nelere dikkat edilmesi gerekiyor ?
 
Güneş koruyucular; UV ışınlarını emme, yansıtma ve dağıtma yolu ile deriye ulaşmasını engellerler. Güneş koruyucu kremlerin etkinliğini güneş koruma faktörü (SPF) belirler. Yaz aylarında en az 30 koruma faktörlü kremler uygun olacaktır.

Büyüme faktörleri, proteinler ve antioksidan içeren Nem Maskesi için tıklayın >>> http://renovasy.com/urunler/cilt-bakim-urunleri/cilt-besleme-nemlendirme/renovasy-anti-aging-mask/

Peptid içeren dermokozmetik ürünler için tıklayın >> www.renovasy.com


Güneş hasarını engelleyen Somon DNA Aşısı Pİ System için tıklayın >>> www.somondnaasisi.com