Yazın Cilt Yapısı Neden Bozulur?


Hepimiz, pürüzsüz güzel bir cildimiz olsun isteriz. Ancak bazı dönemler cilt sağlığını muhafaza etmek daha zordur. Çevresel koşulların değişimi cildi doğrudan etkiler. Özellikle yaz ve kış aylarında ortaya çıkan havanın şiddetli değişimi cildin bu koşullardan hızlı etkilenmesine ve bozulmasına sebep olur. Bilmeden yapılan yanlış ve uygun olmayan bakımlar ise cildimizde bazen geri dönüşü olmayan hasarlar oluşmasına neden olabilir.

UV Işınlarına Maruz Kalma
Uygun olmayan saatlerde bronzlaşmak için korumasız olarak güneşe maruz kalmak cilde ciddi zararlar verir. Cilt yaşlandırmasını hızlandırmasının yanı sıra ciltte tedavisi zor lekeler oluşturur. Bu lekeler ilerleyen dönemde kanser riski oluşmasına dahi sebep olabilir. Cildinizin kısa sürede bronzlaşarak iyi gözükmesi çaba gösterirken, uzun dönemde hızla artan kırışıklıklar ve lekelerle mücadele etmek zorunda kalabileceğinizi unutmamanız gerekir.

Güneş Koruyucu Seçimi:
Her mevsim güneş koruyucu kullanmak gereklidir. Sadece yaz aylarında güneş koruyucuları gün yüzüne çıkarmak doğru değildir. Güneş koruyucuların en az 30 faktör ve peptid içerikli olmasına özen göstermek gerekir.

Sadece Yüzü Korumak:
Yazın korunmanız gereken hassas bölgelerin başında tabi ki yüzünüz gelir. Ancak sadece yüzü korumak güneşten etkilenmeyeceğinizi göstermez. Boyun ve ellerde güneş hasarından fazlasıyla etkilenen bölgelerdir. Bu sebeple yazın güneşe çıkmadan önce tedbir amaçlı koruma yöntemlerine başvurabilirsiniz. Yaz boyu peptid içeren ve yoğun nem etkisi sağlayan dermokozmetik ürün kullanımınızın yanı sıra güneşe çıkmadan önce Somon DNA Aşısı Pİ System’den de yararlanabilirsiniz. Yüz, boyun dekolte ve eller için uygulanan UV koruma protokolleriyle cildinizi hem koruma altına almış olursunuz hem de yapısını kuvvetlendirerek gençlik ışığını geri kazanırsınız.

Yağlı Krem Kullanımı:
Kurumuş ciltlerin nemine kavuşması için yaz aylarında tercih edilen yağlı ürünler, cildin kısa sürede sivilcelenmesine ve pürüzlü bit görünüme bürünmesine neden olur. Bu tarz ürünler sıcağın etkisiyle ciltte ağırlık yapar. Cilt yüzeyinde kalan bu yoğun ve ağır ürünler etkisini cildi bozarak gösterir. Yoğun ve derin nemlilik sağlamak için ürün içeriğindeki özelliklere dikkat etmek gerekir. Cildi onarıcı ve nemlendirici özelliği bulunan ve peptid içeren dermokozmetik ürünler bu sorunu çözmeye yardımcı olacaktır.

Fazla Ürün Kullanımı:
Yazın güneş etkisiyle ciltte ortaya çıkan aşırı kurumada çoğu kişi farklı bir çok nemlendirici kullanarak bu sorunun üstesinden gelebileceğini yanılgısına düşer. Oysa bu büyük bir hatadır. Fazla ürün kullanmak cildi daha fazla nemlendirmek anlamına gelmez. Aksine bu uygulama ile cildi ağırlaştırmış ve yıkıcı bir etki yaratmış olursunuz. Cildinizin ihtiyacı olan nemlendirici bir bakım yeterli olacaktır.

Kötü Beslenme:
Beslenme alışkanlıkları cilt sağlığını korumamız için her zaman dikkat etmemiz gereken hassas bir konudur. Ancak yazın kötü beslenme sonucunda cilt çok daha fazla tepki gösterebilir. Aşırı yağlı yiyecekler tükettiğinizde sıcak havanında etkisiyle kısa sürede tıklanan gözenekler hızlı biçimde sebum üretmeye başlar. Cilt sağlığınız tahmin ettiğinizden de hızlı biçimde gözle görülür bozulma gösterir. Bunun sonucunda ise cilt yüzeyinde yayılan akneler kaçılmaz olur.

Yanlış Temizleyici Seçimi:
Yaz aylarında gözenekler nem ve kirli havanın etkisiyle dolar. Sıcak hava makyajın da ciltte tutunmasına ve nem ile birlikte gözeneklere dolmasına sebep olur. Cilt her zaman olması gerektiği gibi sabah ve akşam düzenli olarak temizlenmelidir. Ancak bunu abartmakta cilde zarar verir. Yazın sıcaktan bunalıp temizlemeyi daha sık yapmaya kalkarsanız cildinizin nemini de kaybetmesine sebep olursunuz. Özellikle temizleme işlemini doğru ürünle yapmak büyük önem taşır. İçeriğinde sabun bulunduran ürünler cildinizin sıcak havada daha da kurumasına ve zarar görmesine sebep olur. Sabunsuz ve peptid içeren bir temizleyici cildinizi temizlemenin yanı sıra çevresel faktörlerin olumsuz etkilerine karşı da koruyucu olacaktır. Aynı zamanda temizleyicinin PH dengesini sağlaması da cilt sağlığını muhafaza etmek için kesin gereklidir.

Peptid içeren koruyucu, onarıcı ve yenileyici cilt bakım ürünleri için tıklayın >> www.renovasy.com


Güneş hasarını engelleyen Somon DNA Aşısı Pİ System için tıklayın >>> www.somondnaasisi.com