Yazın Cilt Bakımında Yapılan Hatalar


Sıcak hava ve güneş cildin olumsuz etkilenmesine sebep olur. Havaların ısınmasıyla birlikte cilt ihtiyaçları da değişir. Cilde ihtiyacına uygun bakım yapılmadığında sonuçlar daha da kötü duruma gelebilir.
Cilt Temizlemede Yapılan Hatalar
Cilt yazın havanın ısınmasıyla daha çok terlemeye ve kiri, yağı gözeneklerde biriktirmeye başlar. Bu durum cilt iyi temizlenmediği takdirde cilt yüzeyinde siyah nokta ve sivilcelerin oluşumuna ortam hazırlar. Ancak cilt temizliğinde yanlış yapılan davranışlar ciltte en az cildin temizlenmemesi kadar kötü sonuçlar meydana getirebilir.
Yüzü çok sık yıkamak: Yüzün çok sık yıkanması temizlendiği anlamına gelmez. Hatta çok sık yıkanan cilt nemini kaybederek kurumaya başlar. Aşırı kuruluk ciltte hassasiyeti arttırır, yüzeyin pul pul dökülmesine ve tahriş olmasına dahi sebep olabilir.
Sabunla yıkayınca derinlemesine temizlenir: Bu fikir de bilinen en hatalı düşüncelerin başında gelir. Sabun cildin PH dengesini bozar. Cildin kurumasına neden olur. Hatta bu sebeple içeriğinde sabun olan temizleme ürünlerinden bile kaçınmak gereklidir.
Peelingde Yapılan Hatalar: Yazın peeling cildin üst ölü derisinin atılması ve aydınlanması için gereklidir. Ancak bu işlem sırasında yanlış ürün kullanılırsa cilt zarar görebilir. Yaz aylarında cilt yüzeyi güneşle sürekli temas halinde olduğu için çok daha hassas olur. Güçlü peelingler cildi tahriş eder. Bu sebeple cilt hassasiyetine uygun daha hafif içerikli peelingler tercih edilmelidir.
Nemlendiricilerde Yapılan Hatalar: Yoğun içerikli ürünler kuruyan cilt için idealdir anlayışı yanlıştır. Hele de özellikle yaz aylarında cilt yüzeyinde ağırlık hissi yaratan nemlendiricilerden uzak durulması gerekir. İçerikleri cilt nemlendirmesinde etkin ancak ciltte ağırlık yapmayacak ürünler tercih edilmelidir. Bir diğer hatalı görüş ise birden fazla ürünün kullanılmasıdır. Farklı ürünler kullanarak cildimi neme doyururum anlayışı cildinizin yapısını kısa sürede bozmanıza sebep olabilir. Kullanacağınız ürünün içeriğinin güçlü olması cildin nemine kavuşması için yeterlidir. Bunu tek bir ürünle de sağlayabilirsiniz. Ayrıca cildin yaz aylarında günlük nemlendiricinin yanı sıra haftada bir defa nem maskesi yapılmasına da ihtiyacı vardır. Kullanılacak tüm bakım ürünlerinin parfüm, paraben, glüten, koruyucu madde ve alkol içermemesi gerekir. Bu maddeler cilt yapısına zarar verir.
Özellikle kullanılan ürünlerde olması gereken en önemli içerik peptidlerdir. Peptidler yani büyüme faktörleri cildin onarılmasına ve iyileştirilmesine katkı sağlar. Bunun yanı sıra cildin çevresel faktörlerin olumsuz etkilerine karşı dirençli olmasını sağlar.

Peptid içeren dermokozmetik ürünler için tıklayın >> www.renovasy.com

Peptid içeren Renovasy dermokozmetik ürünleri satın almak için tıklayın >> http://shop.optimusmedikal.com