Yaşa Göre Ciltte Görülen Değişimler



Her on yıl, kadın yaşamında büyük değişiklikler gösterir. Bu değişiklikler ise, en fazla yüz bölgesinde kendisini fark ettirir. Yaşa göre cildinizde ne gibi değişinler meydana gelir merak ediyorsanız;

20’li yaşlarKadınlığın keşfedildiği bir yaş dönemidir. Güneş, alkol, sigara, aşırı diyetler, düzensiz beslenme, az uykuyla geçiştirilen zaman gibi cilt için ne kadar hasar veren şey varsa hepsi bu dönemde yaşanır. Bu sebeple cilt hasarları ilk bu yaşlarda başlar. 20’li yaşlarında olan tüm kadınlarda Anti-aging’ler 30’undan sonra gerekmez mi? yanılgısı vardır. Aslında tam da 20’li yaşların ortalarında ve bazen kişinin cilt hasarına göre daha da öncesinde önlem almak gerekir. Çünkü çöküş başlamıştır ama henüz kendisini belli edecek kadar yoğun değildir. Aşırı hareketli ve stresli geçen yılların sonucu olarak, cildin erken yaşlanmasına neden olan serbest radikaller oluşmaya ve birikmeye başlamıştır. Güneş ve diğer çevresel etkenlerin saldırısı ile genç cilt çok olumsuz etkilenir, canlılığını berraklığını yitirir, donuklaşır. lk yardım ise hayat kurtarır!!
20’li yılların getirdiği yoğun ve hareketli yaşamın olumsuz etkilerinden kendini korumak isteyen cilt, tepki olarak Sebum üretmeye başlar.  Sebum normal şartlarda cildi koruyan çok hayati bir salgıdır, ancak fazlası da zararlıdır, gözenekleri tıkar, okside olarak siyah noktalara dönüşür. Sivilceler bu dönemde de  devam eder, kahverengi cilt lekelerinin, UV ışınlarından kaynaklı tipleri de ilk bu dönemde  belirmeye başlar.
20’li yaşlar, bahsettiğim olumsuz etkilerden  korunmak için, geç kalınmaması gereken en önemli zaman dilimidir. Cilt hasarları kalıcı hale gelmeden koruyucu önlemler alınmalıdır.
Cildin temizlenmesi hayati önem taşır. Ancak temizleyicini de bu kapsamda rolü büyüktür. Alkol, sabun ve paraben içeren ürünlerden kesinlikle kaçınmak gerekir. İçeriğinde peptid bulunan temizleyiciler cildi çevresel faktörlerin zararlarından korurlar. Bu sebeple özellikle tercih edilmesinde yarar vardır.
Bu yaşlarda cilde ağırlık yapmayacak ve aynı zamanda nemini muhafaza etmesini sağlayacak anti-aging bakım krem ve serumu kullanmakta fayda sağlayacaktır. Yine bu ürünlerinde içeriklerinde peptid olmasına özen göstermeniz cildin yenilenmesi ve korunması için önemlidir.

30’lu Yaşlar: Kadınların bu yaş döneminde hayat maratonu tam hızıyla devam eder. İşte tam bu stresli koşuşturma ve yoğunluk içerisinde, ilk yaşam kırışıklıkları başlar. Aslında farkına varılır demek daha doğru olur. İş ve aile arasında bölünmüş telaşlı bir yaşam, cilt üzerinde ilk belirtilerini gösterir. Kolajen sentezinin yavaşlaması sonucu, yorgun ve ışıltısını kaybetmiş ciltte, mimik kırışıklıklarının görülür hale geldiği ve ciltteki erezyonun, yıkıma dönüşmeye başladığı dönemdir.

Bu yaş döneminde yapılacak en doğru cilt bakımı, hücrelerin patlayan enerji ihtiyacını karşılamak, hücre yıkımını azaltmak ve yaşlanmanın  ilk belirtileriyle mücadele etmek için doğru formülasyona sahip ürünlerle olmalıdır.

Bu ürünlerde aşağıdaki özellikleri içeren bileşenler aranmalıdır.
*Antioksidantlar ( Free radikaller ile savaşan aktifler).
*Hücre metabolizmasını hızlandıran mineraller.
*Cilt nemini artıran, kollajen sentezini hızlandıran aktifler.


40’lı Yaşlar: Cilt görünümünün en doğru biçimde iyileştirilmesi ve cilt kusurlarının düzeltmesi için çok doğru kararlar alınması zamanıdır 40’lı yaşlar. Çünkü cildin mimarisi bozulmaya, sıkılığını ve canlılığını kaybetmeye başlamıştır. Cilt hassasiyeti artmış, kırışıklıklar, sarkmalar ve yaşlanma belirtileri gizlenemez olmaya  başlamıştır. Lekeler daha belirgin hale gelmiştir. Cilt mat ve yorgundur.
Pürüzsüz, düzgün bir cilt görünümüne sahip olmak ve cilt lekelerinin etkili biçimde azaltılması için yoğun bakım zamanıdır. Cilt bariyerini güçlendiren ve onaran ürünler kullanılmalıdır. Cilt nemi için yoğun nemlendirme sağlayan ürünler tercih edilmelidir. İçeriğinde peptidler, antioksidanlar, C vitamini, hyaluronik asit gibi yaşlanmayla mücadelede aktif olarak kullanılan maddelerin bulunması gerekir.
Yaşlanmayla mücadele eden Peptid içerikli Renovasy Dermokozmetik ürünleriyle ilgili detaylı bilgi için >> www.renovasy.com


Yaşlanmayla mücadele eden Peptid içerikli Renovasy Dermokozmetik ürünlerini satın almak için tıklayın >> http://shop.optimusmedikal.com