Her Yaşın İhtiyacı Farklıdır!


Her insanın cildi yaşına göre farklılık gösterir ancak hepsinin ortak olan ihtiyacı nemdir. Nem, cildin esnekliğini ve canlılığını koruyan sırrıdır.  Bebek cildinin gergin ve berrak olmasının sebebi de cildin tazeliğini sağlayan nemidir. Ancak yaş aldıkça ciltte nem kaybı meydana gelir. Cildin nem tutma kabiliyeti bebeklikte %100’ken bu oran 20’li yaşlarda %33’e düşer ve 25 yaşında hücre yenilenmesi tamamlanır. Cildin nem kaybına uğramaması için dışardan ve içerden beslenmesi gerekmektedir. Peki hangi yaşta nasıl bir bakım gereklidir?

15-25 Yaş Arası

15 yaş cilt bakımına başlamak için erken değildir. Cilt bakımına 15 yaş itibariyle başlanmalıdır. Doğru ürünler, cilt fonksiyonlarını düzenlemeye, cildin tazeliğini korumaya yararlar.
Cilt tipinizin oluşması ise ergenlik döneminde başlar. Çocukluktan gençliğe geçiş döneminde ciltte sebumun daha çok üretilmesine bağlı siyah nokta ve sivilce oluşumu meydana gelebilir. Cildin nem dengesini bozmayacak temizleyicilerle cildin desteklenmesi bu yaşta önem taşır. Aynı zamanda doğru temizlik cildin esnekliğini ve canlılığını da korumaya yardımcı olur.
Bunun yanı sıra cilt yapısını desteklemek ve çevresel faktörlerden korumak için peptid içerikli krem ve serum kullanımı da önerilir.
Böylece cilt yaşlanmanın olumsuz etkilerine karşı güçlendirilir. Tedbir alınmasıyla birlikte cilt yaşlanmasını geciktirmek de mümkün olur.

30-40 Yaş Arası

30’lu yaşlar, ilk kırışıklıkların belirginleştiği yaşlardır.Eğer doğru bakım ve nemlendirici kullanılmıyorsa kırışıklıklar derinleşir ve cilt elastikiyet kaybı sebebiyle daha da ileriki dönemde sarkmaya başlar. Bu dönemde iyileştirmesi kırışıklık tedavisi kadar zorlu olan lekelerde kendini göstermeye başlar. Bundan dolayı cildin iyi bir nemlendirmeye ihtiyacı vardır. Cildin diriliğinin kaybolduğu bu yaşlarda, cildin, hücresel yenilenmesi gerekir. Elastikiyet kaybını önlemek ve cildin nemini korumak için yoğun nemlendirici ürünler tercih edilmelidir. Cilde gerginlik verecek, çevresel faktörlerden koruyacak ürünlerdeki en etkin madde peptidlerdir. Kullanılacak nemlendirici ve bakım ürünlerinde peptid olmasına özel gösterilmesi ve bu ürünlerin düzenli olarak kullanılması gerekir.

45 ve 45 Yaş Üstü

Bu yaşlar, yüzdeki çizgilerin iyice belirginleştiği, göz çevresi, yanak ve ağız kenarındaki kırışıklıkların arttığı, boyun bölgesindeki kırışıklıkların ve sarkmaların fazlalaştığı yaşlardır. Bu dönemde yaşlılık lekeleri de artar. Kısaca cildin hücre üretimi iyice yavaşlar. Bu sebeple hücre aktivasyonu sağlayacak ürünler tercih edilmelidir. Kollajen sentezi sağlayacak ve hücre yenilenmesine katkı sağlayacak ürünler kullanılmalıdır. Etken madde olarak peptid ve hyaluronaik asit içerikleri cildin gerginliğini arttırır ve elastikiyeti kuvvetlendirir. Böylece kırışıklıklar azalır ve cilt genç görünümünü kazanmış olur.

Ürünlerle ilgili detaylı bilgi için >> www.renovasy.com


Ürünleri satın almak için tıklayın >> http://shop.optimusmedikal.com