Günlük Göz Çevresi Bakımı Nasıl Olmalıdır?



Her yaşta canlı, genç bakışlar için yüz cildimizin en hassas ve en ince bölgesi….En fazla mimik hareketlerinin yapıldığı bölge… Ruhsal durumumuzun, sevincimizin, kızgınlığımızın, sağlığımızın, geçen yılların aynası…

Çevresel etkenlere (güneş, hava kirliliği, serbest radikal hasarı vb) karşı duyarlı ve savunmasız….

Göz çevresi derisi, çok ince  ve  yağ salgı bezlerinin olmaması nedeniyle vücudumuzun en hassas bölgesidir. Ayrıca en sık mimik yaptığımız bölgelerdir; günde yaklaşık 14.000 defa göz kırpma hareketi yaparız. Gülme, kızgınlık, zararlı çevresel etkenler, makyaj ve makyaj temizleme işlemi nedeniyle  de devamlı yıpranır. Çok ince olması nedeniyle  alttaki kılcal damarlar, mor renkli halkalar ve torbalanmalar şeklinde, görünebilir. Bu durum kişiye stresli, yorgun ve uykusuz bir görünüm verir.  Bütün bu sebeplerle daima özel bakım ürünleri (temizleyici, nemlendirici, maskeler vb.) tercih edilmelidir.

Temizleme
Temizleyicinizin kesinlikle yağ, alkol, paraben, renklendirici ve sabun içermemesi gerekir. Bu maddeler ince ne narin olan göz çevrenize telafisi olmayan zararlar verecektir. Aynı zamanda temizleyicilerle göz çevrenizi temizlerken, irritasyona yol açmamak için göz çevresine çok bastırmadan, nazikçe masaj yapar gibi makyajın temizlenmesi gerekir. Temizleyici ürününüzün içeriğinde peptidlerin olması da önemlidir. Peptidli temizleyiciler sayesinde makyajınızı temizlerken göz çevrenizin çevresel faktörlerin zararların korunmasını sağlarsınız. Ve yaşlanmaya karşı göz çevrenizi güçlendirirsiniz.

Nemlendirme
Göz çevresi derisinde hiç yağ bezi olmaması nedeniyle doğal yağlanma yok denecek kadar azdır. Bu nedenle, yağlı cildi olanlar da dahil olmak üzere, mutlaka bir nemlendirici kullanmalıdır. İyi bir göz kremi "güçlendirilmiş bir nemlendirici " olarak tanımlanabilir. Bu kremler, göz çukurunu çevreleyen kemik sınırları boyunca göz çevresine ince dokunuşlarla, sürülmelidir. Nemlendiricinin amacı sadece yapısal lipitleri eklemek olmamalı, yaşlanma belirtilerini onarıcı ve önleyici, elastikiyet artırıcı, morluk ve şişlikleri giderici, yatıştırıcı olmalıdır. Formülünde çevresel zararların verdiği hasarı önleyici maddeler (peptidler, antioksidanlar, vitaminler ve doğal bitkisel özler) taşımalı, güneş koruyucular ve göz altı halkalarını gizleyici optik ışık yansıtıcıları içermelidir.

Destekleyici  bakımlar

Yorgun olduğumuzda ya da göz altı torbaları belirginse, sabahları, uygun bitkisel içerikli (ıhlamur, yeşil çay, papatya vb. gibi yatıştırıcı ve antioksidan) solüsyonlar ile kompres yapılabilir.

Mimik hareketlerinden kaynaklanan çizgilerinizi hafifletmek  ya da önlemek için kozmetik uygulamalar'dan yararlanılabilir.

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için, ultraviyole koruyucu gözlükler kullanılmalıdır.

UV hasarından korumak, göz altı bölgesini aydınlatmak ve kırışıklık oluşumunu engellemek için yoğun nem desteği sağlayan ve elastikiyet arttıran yöntem olarak bilinen Somon DNA Aşısı Pİ System’de  yararlanılabilir.

Göz temizleme ve göz kreminize ek olarak günlük bakımınıza ilave C vitamini kullanılması göz çevresini aydınlatmak ve anti-aging etki sağlamak için önemlidir. Ancak kullanılacak ürünün nano teknolojiye sahip olması gerekir. Böylece C vitamini cildin alt katmanlarına kadar ulaşıp etkinliğini gösterebilir.

Somon DNA Aşısı Pİ System hakkında detaylı bilgi için tıklayın >> www.somondnaasisi.com


Peptid içerikli Dermokozmetik ürünler için tıklayın >> http://shop.optimusmedikal.com