Göz Altı Morluk ve Kırışıklıkları Neden Meydana Gelir?


Göz altı morluk ve kırışıklıkların sebepleri birçok sistemik hastalığın semptomu olabildiği gibi yapısal veya genetik sebeplerden dolayı olabilir.

GÖZ ALTI MORLUK VE KIRIŞIKLIK SEBEPLERİ NELERDİR?
Genetik Faktörler
Güneş Hasarları
Doğal Yaşlanma Süreci
Kozmetik ve Hatalı Ürün Kullanımı
Uykusuzluk / Hatalı Uyku Pozisyonu
Hastalık ve Alerjik Sebepler
Sigara, Alkol gibi Kötü Alışkanlıklar

Genetik faktörler ve bazı hastalık veya alerjik durumlardan dolayı göz altı morlukları ve şişlikleri görülebilir. Doğal yaşlanma sürecinde önem alınmadığı takdirde  göz çevresi kırışması hızlanacaktır. Göz çevrenizi kırışıklık, koyu halka ve şişlikten korumak için iyi bir bakım yapmanız gerekmektedir.

Temizleyicinizin kesinlikle yağ, alkol, paraben, renklendirici ve sabun içermemesi gerekir. Bu maddeler ince ne narin olan göz çevrenize telafisi olmayan zararlar verecektir. Aynı zamanda temizleyicilerle göz çevrenizi temizlerken, irritasyona yol açmamak için göz çevresine çok bastırmadan, nazikçe masaj yapar gibi makyajın temizlenmesi gerekir. Temizleyici ürününüzün içeriğinde peptidlerin olması da önemlidir. Peptidli temizleyiciler sayesinde makyajınızı temizlerken göz çevrenizin çevresel faktörlerin zararların korunmasını sağlarsınız. Ve yaşlanmaya karşı göz çevrenizi güçlendirirsiniz.  

Göz çevresi derisinde hiç yağ bezi olmaması nedeniyle doğal yağlanma yok denecek kadar azdır. Bu nedenle, yağlı cildi olanlar da dahil olmak üzere, mutlaka bir nemlendirici kullanmalıdır. İyi bir göz kremi "güçlendirilmiş bir nemlendirici " olarak tanımlanabilir. Bu kremler, göz çukurunu çevreleyen kemik sınırları boyunca göz çevresine ince dokunuşlarla, sürülmelidir. Nemlendiricinin amacı sadece yapısal lipitleri eklemek olmamalı, yaşlanma belirtilerini onarıcı ve önleyici, elastikiyet artırıcı, morluk ve şişlikleri giderici, yatıştırıcı olmalıdır. Formülünde çevresel zararların verdiği hasarı önleyici maddeler (peptidler, antioksidanlar, vitaminler ve doğal bitkisel özler) taşımalı, güneş koruyucular ve göz altı halkalarını gizleyici optik ışık yansıtıcıları içermelidir.

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için, ultraviyole koruyucu gözlükler kullanılmalıdır.

UV hasarından korumak, göz altı bölgesini aydınlatmak ve kırışıklık oluşumunu engellemek için yoğun nem desteği sağlayan ve elastikiyet arttıran yöntem olarak bilinen Somon DNA Aşısı Pİ System’de  yararlanılabilir.

Göz temizleme ve göz kreminize ek olarak günlük bakımınıza ilave C vitamini kullanılması göz çevresini aydınlatmak ve anti-aging etki sağlamak için önemlidir. Ancak kullanılacak ürünün nano teknolojiye sahip olması gerekir. Böylece C vitamini cildin alt katmanlarına kadar ulaşıp etkinliğini gösterebilir.

Somon DNA Aşısı Pİ System hakkında detaylı bilgi için tıklayın >> www.somondnaasisi.com


Peptid içerikli Dermokozmetik ürünler için tıklayın >> http://shop.optimusmedikal.com