Ciltteki Sarkmalar Önlenebilir Mi?



Yaş ilerledikçe ve yer çekiminin etkisiyle ciltte gevşeme ve elastikiyetini kaybetme ile birlikte sarkma başlar. Zaman yüz ve boyun bölgesinde olumsuz ve yorgun bir görünüm yaratır. Yüz bölgesi yanaklardan aşağı sarkmaya başlayınca yüz ovali de gözle görülür biçimde bozulmaya uğrar.

Tüm yüz tipleri için sarkma zamanı aynı mıdır?
Elmacık kemikleri çıkık ve kemikli yüze sahip olanlar, çene yapısı geniş olanlar sarkmaya daha dirençli olabilir. Onlar daha geç yaşlanır veya sarkmaları daha ileriki yaşlarda yaşanır. Yüz ve yanak bölgeleri toplu ve etli olanlar, küçük çeneye sahip olanlar ise daha kısa sürede sarkmaya başlayabilir.

Yüzdeki gevşemeyi arttıran çevresel faktörler neler?
Sigara içmek, vitamin eksikliği, kilo alıp vermek, bozuk ve dengesiz diş yapısı, solaryum ve güneş ışığına maruz kalmak gibi sebepler sarkma ve gevşemeyi arttırırlar.

İlk belirtileri neler?
Yüz bölgesi sarkması ve gevşekliği genellikle göz kapağı sarkmaları ve göz etrafı gevşemesi ile birlikte görülür. Bu sarkmalara çoğu zaman kaş bölgesi düşüklüğü de eşlik eder. Orta yüz bölgesinde de çukurlaşma ve volüm kaybı oluşur.
Sonra hangi sorunlar ortaya çıkmaya başlar?
Yanaklar dudak kenarlarına ve aşağıya doğru yığılır ve katlanmaya başlar. Üzgün görünüm veren çizgiler ve katlantılar oluşur. Gözlerin ve kaşların kavisi de aşağıya doğru yönelir.

Ortalama bir sarkma yaşı var mıdır?
Yüz yaşlanmasının en hızlı ilerleyen ve göze çarpan deformiteleri genellikle 40 yaş ve üzerinde görülür.

Peki, nasıl önlemler almak gerekir?
Aslında en önemlisi bu kırışıklık ve yaşlanma belirtilerinin başında önlem almak ve ona göre tedavilere başlamaktır. Çizgiler ortaya çıkmadan önce cilde uygun anti-aging koruma sağlayan dermokozmetik ürünlerin düzenli kullanılması gerekir. Bu ürünlerin içeriğinde alkol, paraben ve koruyucu madde gibi cilde zararlı maddelerin barındırmaması cilt sağlığı açısından önemlidir. Anti-agingte etkili içeriklerin yanı sıra ürünlerin içeriklerinde peptid olması cilt yapısının düzeltilmesi ve korunması açısından dikkat edilmesi gereken bir diğer konudur.
Krem kullanımının yanı sıra cildi koruyucu yöntemlerden de faydalanmak gerekir. 30’lu yaşlardan sonra yaptırılması önerilen Somon DNA Aşısı bu yöntemler en etkili olanlarındandır.

Somon DNA Aşısı Pİ System yönteminin cilt elastikiyetini arttırdığı klinik olarak kanıtlanmıştır. Oluşacak sarkmaların önüne geçmeyi hedefleyen bu sistem var olan bozulmaları da tedavi etmektedir. Cilt yapısını destekleyen, nem dengesini sağlayan ve kollajen sentezini harekete geçiren bu sistemle cilt gençliği korunmuş olur. Cildi alttan besleyerek anti-aging ile mücadele eden Pİ System aynı zamanda cilt sarkmasının başlıca sebepleri arasında bulunan güneş ışınlarının zararlı etkisine karşı da koruma sağlar.
Son dönemde yoğun olarak tercih edilmesinin sebebi iyileştirici etkilerinin yanı sıra etkin bir koruma da sağlamasıdır. Uygulamanın ön görülen protokol sayısı 4’tür. Genç ve olgun ciltler için uygun iki farklı formu bulunur. Seans aralıkları 7 ile 15 gün arası cildin ihtiyaç durumuna göre değişmektedir. İlk seans sonucunda dahi cilt iyileşmesi görülür, cildin yapısındaki gelişme günden güne artarak devam eder.

Somon DNA Aşısı Hakkında Detaylı Bilgi için Tıklayın >>> www.somondnaasisi.com

Peptid içerikli Dermokozmetik Ürünler Detaylı Bilgi için Tıklayın >>> www.renovasy.com

Peptid içerikli Dermokozmetik Ürünleri Satın Almak için Tıklayın >>> http://shop.optimusmedikal.com/