Yüz Ovali Neden Bozulur?


Ciltlerimiz elastik özelliklerini ve gerginliklerini yaşla birlikte kaybetmeye başlar. Yüz kaslarındaki yumuşama artar ve buna bağlı olarak gerginlik azalır. Belli bir yaştan sonra elastik dokuyla birlikte bağ dokusu gevşemeye başlar. Yağ doku hacimlerinde ve cilt neminde azalma meydana geliyor. Sarkma her iki yanağın alt kısımlarında belirginleşmeye başlar. Alın kısımlarında ki kaslarda gevşemeyle birlikte artık cilt sarkması göz kapaklarının düşmesiyle birlikte gözle görülür hale gelir.  
Cilt Sarkmasını tetikleyen faktörler nelerdir?
Cildin sarkmasını etkileyen ve tetikleyen faktörleri bilirsek bunlara mücadele etmemiz de kolaylaşır. Onun için cilt sarkmasını artıran faktörlere bakmakta fayda vardır:
1- Güneş ışınları,
2- Sık kilo alıp verme
3- Genetik faktörlerin
4- Menopoz ve ilerleyen yaş.
5- Sigara ve alkol tüketimi
6- Stres
7- Uykusuzluk
8- Aşırı karbonhidrat tüketimi ve vücudun ihtiyacı olan minerallerinin alınmaması.
9- Solaryum
Tüm bu faktörler cilt sarkmasının temel nedenleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Erken yaşlarda cilt kalitemizin bozulmaması için alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekir.
Cilt sarkmasının önlenmesi için neler yapılmalıdır?
Yukarıda belirttiğimiz nedenlerden dolayı cilt sarkması tetiklenmektedir. Peki cilt sarkmasını nasıl engelleyeceğiz?
1- Cildi güneş hasarından korunmak gereklidir. Güneşin etkili olduğu saatlerde güneşe çıkmamak ve koruyucu kullanmanın yanı sıra cildi güneşten koruyan yöntemlere de başvurulması gerekir. UV hasarına karşı cildi kuvvetlendiren yöntemlerin en etkilisi olan Somon DNA Aşısı Pİ System bu sorunla başa çıkmanıza yardımcı olacaktır.
2- Uykusuzluk cilt sarkmasının en önemli nedenlerinden biridir ve bundan dolayı günlük ortalama 7-8 saat uyumanız gerekir.
3- Sigara ve alkol tüketiminden uzak durmanız gerekir.
4- Sık kilo değişimlerinden kaçının. Vücut belli bir süre sonra kilo alım verimlerinde kendini bırakacak ve sarkmalar meydana gelecektir.
5- Vitaminler yönünden meyve ve sebzeler yemeniz, aşırı karbonhidrat tüketiminden kaçınmanız gerekiyor. Karbonhidratlar ciltlerin düşmanıdır.
6- Sabah/Akşam düzenli olarak içeriğinde peptid bulunan anti-aging etkili dermokozmetik ürünlerle cildi desteklemek ve korumak gerekir. Bu sayede cilt sarkmaları oluşmadan önüne geçilmesi sağlanabilir.
7- Günde en az 1,5 litre su tüketimi yine vücudunuzun gerginleşmesine dolayısıyla cilt sarkmalarına engel olacaktır.
8- Aşırı kahve tüketimi ciltlerin kurumasına sebep olur. Onun için fazla kahve tüketiminden kaçınmalısınız.

9- Cildin elastikiyetini arttıran Somon DNA Aşısı Pİ System’i yılda bir defa kür olarak uygulatmalısınız. 30 yaşından itibaren yaptırılması önerilen bu sistem sayesinde cilt yapısı iyileştirilir ve cilt sarkmalarının etkin bir biçimde önüne geçilir.


Somon DNA Aşısı Hakkında Detaylı Bilgi için Tıklayın >>> www.somondnaasisi.com

Peptid içerikli Dermokozmetik Ürünler Detaylı Bilgi için Tıklayın >>> www.renovasy.com

Peptid içerikli Dermokozmetik Ürünleri Satın Almak için Tıklayın >>> http://shop.optimusmedikal.com/