Cilt sarkmalarından Korunma Yolları Nelerdir?



Geçen yüzyılın başında ortalama 40 yıl olan insan ömrü, günümüzde 80’lere ulaşmıştır. Doğal olarak daha uzun ömür ile birlikte meydana gelen yaşlanma süreci içerisinde tüm vücutta olduğu gibi yüz cildinde de birtakım değişiklikler oluşur. Yerçekiminin etkisiyle yüz ve boyundaki deri ve kas tabakasında bir sarkma ve gevşeme meydana gelir.
Sarkmanın nedenleri:
İç etkenler
1. Genetik: Ailesel özelliklerimiz temel belirleyici unsurdur
2. Metabolik (vucuttaki yapım,yıkım olayları)
3. Hormonal (ellili yaşlardan itibaren menapoz gibi hormonal değişikliklerin de eklenmesiyle mevcut problemler daha da belirginleşir)
Dış etkenler
1. Yerçekimi
2. Güneş hasarı
3. Sigara ve alkol
4. Stres
5. Uykusuzluk
6. Kötü ve düzensiz beslenme
Yüz cildinde gevşeme ve sarkma nasıl oluşur?
·      Derinin altındaki yağ dokusunda azalma meydana gelir.

·      Derinin orta tabakası olan dermisteki kollajen ve elastin liflerin sayısının da azalması gerginlik ve elastikiyeti azaltır.
·      Yerçekimi de gevşek dokunun kolaylıkla sarkmasına neden olur.
Tedavide kullanılan yöntemler:
Her cilt sorununda olduğu gibi sarkmada da sarkma meydana gelmeden önce tedbir almak oluşabilecek hasarın şiddetini azaltmaya yarayacaktır. Cildimizin yaş aldıkça bu sorunla karşı karşıya geleceği ihtimalini göz önünde bulundurarak cildimizi bu duruma karşı hazırlamamız ve güçlendirmemiz gerekir.
20’li yaşlardan itibaren anti-aging etkili peptid içeren dermokozmetik ürünlerin düzenli kullanımı gereklidir. Cildin çevresel faktörlerin olumsuzluklarından etkilenmemesi ve yaşlanmaya karşı yapısının korunması açısından önemlidir.
30’lu yaşlarla beraber güneş hasarı ve etkisini artıran yaşlanma etkilerinden korunmak yalnızca krem desteği ile yeterli olmayacaktır. Somon DNA Aşısı Pi System cildin zamanla eksilen maddelerini yerine koyan güçlü bir anti-aging tedavi sunmaktadır.

Somon DNA Aşısı Pİ System yönteminin cilt elastikiyetini arttırdığı klinik olarak kanıtlanmıştır. Oluşacak sarkmaların önüne geçmeyi hedefleyen bu sistem var olan bozulmaları da tedavi etmektedir. Cilt yapısını destekleyen, nem dengesini sağlayan ve kollajen sentezini harekete geçiren bu sistemle cilt gençliği korunmuş olur. Cildi alttan besleyerek anti-aging ile mücadele eden Pİ System aynı zamanda cilt sarkmasının başlıca sebepleri arasında bulunan güneş ışınlarının zararlı etkisine karşı da koruma sağlar.
Son dönemde yoğun olarak tercih edilmesinin sebebi iyileştirici etkilerinin yanı sıra etkin bir koruma da sağlamasıdır. Uygulamanın ön görülen protokol sayısı 4’tür. Genç ve olgun ciltler için uygun iki farklı formu bulunur. Seans aralıkları 7 ile 15 gün arası cildin ihtiyaç durumuna göre değişmektedir. İlk seans sonucunda dahi cilt iyileşmesi görülür, cildin yapısındaki gelişme günden güne artarak devam eder.

Eğer yüz cildinde meydana gelen sarkma ve gevşeme ileri boyuttaysa hasta ameliyat dışındaki yöntemlerden çok fazla fayda göremez. Bunun için konusunda deneyimli bir Estetik plastik Cerrahi uzmanına başvurmak gerekir.


Somon DNA Aşısı Hakkında Detaylı Bilgi için Tıklayın >>> www.somondnaasisi.com

Peptid içerikli Dermokozmetik Ürünler Detaylı Bilgi için Tıklayın >>> www.renovasy.com


Peptid içerikli Dermokozmetik Ürünleri Satın Almak için Tıklayın >>> http://shop.optimusmedikal.com/