Güneş Hasarından Korunmak İçin Neler Yapmalı?


Güneş verdiği zararların şiddetini artırırken akıllarda tek bir soru beliriyor. Güneşin verdiği zararla mücadele edebilir miyiz? Tabi ki güneşten doğru biçimde korunarak ve gerekli önemleri alarak güneş hasarından en az seviyede etkilenebiliriz.
-Cildi güneşe karşı güçlendirmek için bir yöntem var mıdır?
Yoğun ve derin nemlendirme güneşin cildinize vereceği hasarı azaltır. Ancak zararlı UVB ışınlarına karşı cildi güçlendirmek için farklı yöntemlere de başvurmak gerekir. Bu doğrultuda son dönemde doktorların işaret ettiği Somon DNA Aşısı’nı önermek mümkündür! Bu aşı sayesinde cilt güneş hasarından korunmuş, derinlemesine nemlenmiş olur. Aynı zamanda cildin nemi hapsetmesi sağlanarak cildin; parlak ve aydınlık görünmesi sağlanır. Somon DNA Aşısı, iğne ile deri altına enjekte yöntemi ile yapılan bir tedavidir. Hyaluronik asit ve somon dna moleküllerinin birlikte kullanıldığı kombine bir tedavi sunar. 4 seans uygulanması tavsiye edilir. Seanslar cilt yapısına ve ihtiyacına bağlı olarak 7 yada 15 gün aralıklarla yapılır. Yılda bir kür yapılması yeterli olacaktır. Güneşle temas edilmeden önce yaptırılması cildin güneş hasarından korumak için gereklidir. Bu sebeple yaz aylarında bu yöntemden daha çok yararlanılmaktadır. Sistem, güneşin cildi kurutması ve cilt yaşlanmasını hızlandırması gibi olumsuz faktörlerini azaltarak cilt sağlığını korumayı amaçlar. Yöntem sadece yüzde değil, boyun, dekolte ve ellere de uygulanmaktadır. Somon DNA Aşı’sı adı altında piyasada farklı markalarla satılıyor olsa da saflaştırma derecesi ve klinik güvenilirlik açısından Pİ System markası kullanımı önerilmektedir.

Güneş koruyucu ürünlerin ve nemlendiricilerin gibi özellikleri olmalıdır?
SPF 30+ olmalıdır. SPF( Sun Protection Factör) bir rakamla belirtilen bu özellik, ürünün cildi güneş hasarına  karşı koruyabilme yeteneğini gösterir.
Günlük kullanım için iyi bir nemlendiricinin; kokusuz, parfümsüz, pareben içermeyen bir ürün olması gereklidir. İçeriğinde peptid olması cilt onarımı sunması ve yeni hücre oluşumunu harekete geçirmesi açısından da ayrıca önemlidir. Cildi yoğun biçimde nemlendirme özelliği bulunan nemlendiriciler yaşlanma etkilerini azaltıp cildin güneşe karşı daha güçlü olmasını sağlayacaktır.
Somon DNA Aşısı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın >> www.somondnaasisi.com

Peptid içerikli cilt bakım ürünleri için tıklayın >> www.renovasy.com