Güneş Artık Eskisinden Daha da Zararlı!

Ozon tabakasının incelmesi sebebiyle güneş artık bir tehlike unsuru haline geldi. Yeryüzüne ulaşan ultraviyole radyasyonu miktarı arttı ve eskiden yeryüzüne sadece UVA ve UVB ulaşırken artık UVC radyasyonu da ulaşmaya başladı.


UVA  kısa dalga boyludur cildin erken yaşlanması ve kırışmasına sebep  olur; UVB ve UVC ışınları ise deri kanseri riskini arttırır. Bu yüzden de sadece deniz ya da havuz kenarında güneşlenirken değil, günün her saatinde güneşten korunmamız büyük bir önem taşır. Dolayısıyla özellikle güneşe, yaz, kış direkt maruz kalan yüzümüze kullandığımız ürünlerin güneşten koruma özelliği olması son derece önemlidir.
-Araba kullanırken, sabah evden çıktığımızda, yürüyüş yaparken maruz kaldığımız güneş ışınları cilde ne kadar zararlıdır?

Bizler güneşten korunmayı sadece tatil ve denizle sınırlandırıyoruz. Oysa günlük yaşamımızda farkında olmadan maruz kaldığımız güneş ışınları da aynı ölçüde zararlıdır. Gün içinde maruz kaldığımız hasarın yıllar içinde oluşturacağı etkiyi total olarak düşündüğümüzde çok anlamlıdır.

Dolayısıyla; özellikle güneşe direkt maruz kalan yüz, boyun, göğüs ve eller ve mutlaka güneşten korunmalıdır.
Güneşin cildi yaşlandırması, kırışıklıklara sebep olması bir yana güneş ışınlarına fazla maruz kalındığında deri kanseri riski de ortaya çıkarabiliyor.  Güneş ışınlarından özellikle açık tene sahip, kızıl ya da sarı saçlı ve renkli gözlü kişiler daha çok etkileniyor. Ayrıca her yıl güneşten dolayı kanser olanların sayısı artıyor.
İnsanlar güneşin zararlarına karşı daha bilinçli hale gelseler de yine de yeteri kadar korunma konusuna önem vermiyorlar. Çoğu kişi cildinin yaşına göre çok hızlı yaşlanmasının sebebini farklı unsurlarda arıyor olsa da uzun süre güneşe maruz kalmalarının bu hasarı yaratabileceklerinin farkına varamıyor.

Güneşe korunaklı çıkarak bu hasarları en aza indirebilirsiniz. Güneş hasarını engellemek için Somon DNA Aşısı’na başvurabilirsiniz! Tedaviyle ilgili detaylar için sitemizi ziyaret edebilirsiniz >> www.somondnaasisi.com