Cilt Temizleyici Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?


Günlük cilt temizliğimizi düzenli yapmazsak kısa sürede istenmeyen yağ ve bakteriler siyah nokta ve sivilcelere dönüşür. Uzun vadede ise cilt yaşlanması hızlanmış olur. Cilt daha çabuk kırışır, sarkar ve sağlığını kaybeder.


Kirleri, istenmeyen yağları bakterileri etkili şekilde cildimizden arındırmak için yüzümüzü doğru biçimde temizlememiz gerekir. Doğru temizleme için doğru ürünün düzenli kullanımı esastır!

Peki cilt temizleyicilerde nelere dikkat edilmelidir?

Yüzünüzü sabun ile temizliyorsanız hemen bu alışkanlıktan vazgeçmeniz gerekir. Nemlendirici özelliği olan ve zeytinyağından yapılan doğal sabunlar bile cildin Ph değerini arttırır. Ph derecesinin artması ile cilt yüzeyinde ki doğal yağ tabakasının kaybolmasına ve parçalanmasına sebep olur. Susuz ve yağsız kalan cilt, kurur ve donuklaşır. Kokulu sabunlar ise hassas ciltlerde kızarıklığa ve alerjik reaksiyonlara neden olmaktadır. Sabuna koku vermek amacıyla konulan maddeler kimyasaldır ve kimyasal maddelerin cilde kesinlikle temas etmemesi gerekir. Bu sebeple cilt temizlemede içeriği uygun olan cilt temizleyici ürünlerin kullanımına dikkat edilmelidir. Ancak temizleyici ürünlerin de içerikleri önemlidir.

Cilt temizleyicilerinde özellikle; Sabun, paraben, renklendirici, koruyucu madde, alkol ve glüten içermeyen ürünler tercih edilmelidir.
Bu maddeler cildin yapısını bozar ve yarardan çok zarar verir!

Alacağınız üründe özellikle bulunması gereken içerik ise “Peptid”lerdir. Son teknolojik gelişimler bize cilt onarımında peptidlerin son derece faydalı olduğunu kanıtlamıştır. Özellikle anti-aging etkili bakım ürünlerinde karşılaştığımız bu içerik artık temizleyicilerde de karşımıza çıkmaktadır.
İçeriğinde peptid bulunduran temizleyici ürünler ile cildinizde oluşan bakterilerden kurtulur aynı zamanda yaşlanmayı da geciktirirsiniz. Çünkü peptidler cildi onarıcı etki gösterir. Ciltte zamanla azalan maddelerin yeniden üretimine yardımcı olur. Bu maddelerin başında hepimizin yaşlanma konusunda aşina olduğu Kollajen gelmektedir. Kollajen kaybı cildin yaşlanma sürecini hızlandırır. Bunun yanı sıra cilde nem vererek yaşlanmaya karşı direnç kazandıran hyaluronik asit ve cildin esnekliğini sağlayan elastin liflerde bulunmaktadır. Peptidler tüm bu eksilen maddelerin yerine konmasını sağlayarak hücreleri onarır ve yaşlanmaya karşı korur.

Tüm bu etkileri görebilmek için temizleyicilerin düzenli olarak kullanılması gerekir. Sabah ve akşam yapılan cilt temizlenmesi ile cildin sağlığına kavuşması ve çevresel faktörlerin olumsuz etkilerine karşı cildin güçlenmesini sağlayacaktır.




Renovasy Cleansing Gel ürününü satın almak için tıklayın >>> http://shop.optimusmedikal.com/Cleansing-Gel,PR-5.html