Cilt Temizlemede Doğru Bilinen Yanlışlar





  • Bilinen en yaygın yanlış cildi çok sık yıkamanın cildin daha sağlıklı olmasını sağladığının düşünülmesidir. Cildi çok sık yıkamak cildin yağlanmasını hızlandırır. Günde 2 kez yüzünüzü yıkamak yeterlidir. Yatmadan önce ve sabah kalktığınızda cildi temizlemek gerekir. Ancak özellikle yaz aylarında aşırı terleme yaşıyorsanız gün içinde de ılık su ile yüzünüzü durulayabilirsiniz. Bu sayede cildinizin rahatça nefes almasını sağlamış olursunuz.

  • Cildi sıcak suyla yıkamak cildinizin dengesini bozar ve cildi kurutur. Ciltte bulunan sebum, yüzünüzü sıcak suyla yıkadığınızda kuruluğa karşı önlem olarak daha fazla salgılanır  ve cildiniz daha kolay yağlanmaya başlar. Bu sebeple cilt temizliği yaparken suyun ılık ya da soğuk olması gerekmektedir.

  • Çok sık peeling yapmak cilde yarar sağlamaktan  çok zarar verir. Haftada en fazla 2-3 kez peeling yapmalısınız. Peeling yaparken parmaklarınızı kullanmanız önerilmektedir.

  • Aldığınız yüz temizleyici ve nemlendirici ürünlerin içerisinde renklendirici, koku verici ve sentetik koruyucu (paraben) olmamasına özen gösterin. Bu gibi maddeler cildinizi tahriş eder ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Yıkadıktan sonra cildiniz kızarıyorsa ürünün içeriğini iyice inceleyin ve içerdiği maddeleri içeren ürünleri kullanmamaya özen gösterin.

  • Yüzünüzü kurularken havluyla bastırarak silmeyin. Yavaş hareketlerle nemi almaya çalışın. Havluyu bastırarak kurularken cildinizin esnekliğine zarar verdiğinizi unutmayın. Ayrıca yüzünüzü yıkadıktan sonra kullanılmış bir havluyla değil yeni yumuşak bir havluyla kurulamaya özen gösterin. Aksi takdirde havlunun üzerindeki bakteriler tertemiz yüzünüze hücum edecektir.

  • Nemlendiricileri yüzünüz kuruduktan sonra değil hafif nemliyken uygulayın. Nemli cilt nemlendiricileri daha kolay emer. Cildiniz tamamen kuruduğunda nemlendiricinin içeriğindeki bazı maddeler daha yavaş emileceğinden yağlı bir his bırakabilir.

  • Farklı farklı ürünler alıp bir kullanımda mucize beklemek yanlıştır. Her kullandığınız ürünün karşılığını almak belirli bir süre gerektirir. Özellikle temizleyiciniz de dahil içeriğinde peptid bulunduran ürünleri tercih edin. Böylece cildinizi çevresel faktörlerin olumsuz etkilerine karşı koruyup, yapısal onarımını da sağlamış olursunuz.

  • Sabun cildi temizler anlayışı yanlıştır. Yüzü sabunla yıkamak kullandığınız sabunun içeriğine göre zararlı olabilir. Nemlendirici içermeyen, pH değeri cilde uygun olmayan, yüksek miktarda esans ve kimyasal madde içeren sabunlar zamanla cildinizi tahriş eder. Cildinizi kurutur ve kırışıklıklar sebep olur. Bu sebeple kullandığınız temizleme ürünlerinde bile sabun içermediğine dikkat etmek gereklidir.




Renovasy Cleansing Gel ürününü satın almak için tıklayın >>> http://shop.optimusmedikal.com/Cleansing-Gel,PR-5.html