Cilt Temizlemenin Önemini Biliyor Musunuz?


Cilt sağlığını korumanın, var olan sorunları gidermenin en önemli adımı cilt temizliğidir. Her gece uyumadan önce mutlaka ciltteki makyaj, kir ve yağ temizlenmelidir. Yorgunluk, ihmal ya da önemsememe gibi nedenlerle cildi temizlemeden yatağa girmek cildinize yaptığınız en büyük kötülüktür.

Geceleri cilt hücrelerinin yenileniyor olması gece cilt temizlemenin önemini artıran bir faktördür. Gün içinde cildimiz havadaki kirden olumsuz etkilenir. Gözenekler kir ve yağ dolar. Aynı zamanda gün içinde yapılan makyajda cildin nefes almasına engel olarak gözeneklerin tıklanmasına sebep olur. Gece temizlemeden yatıldığı takdirde tıkanan gözeneklerde akne, sivilcei siyah nokta gibi cilt sorunları gün yüzüne çıkar. Ayrıca cilt matlaşır, kurur ve yaşlanma sürecinden çok daha çabuk etkilenir. Cilt temizlemeyi alışkanlık haline getirmediğiniz takdirde bu olumsuzluklar cildinizin erken yaşlanmasıyla kendini daha da görünür hale getirir. Cilt canlılığını, parlaklığını ve sağlığını yitirir. Ciltte sarkma, kırışıklık ve çizgiler oluşur. Bu nedenle cilt gece yatmadan önce mutlaka cilde uygun bir temizleyici ile temizlenmelidir.

Ancak temizleme işlemini sadece gece yatarken yapmak yeterli değildir. Sabah uyandığınızda cilt yüzeyinizde yağ tabakası olduğunu hissedebilirsiniz, özellikle karma ya da yağlı cilde sahipseniz alın, burun ve çene bölgelerinden yağdan kaynaklanan parlama görebilirsiniz. Gün boyunca nefes alan bir cilde sahip olmak için de güne başlarken cilt mutlaka temizlenmelidir. Bu aynı zamanda yapacağınız makyajın da pürüzsüz ve kalıcı olmasını sağlayacaktır. Temizlemeden sonra mutlaka makyajınıza baz olacak bir nemlendirici ile cilt hazırlanmalı ve daha sonra makyaj yapılmalıdır.

Peki cilt temizlerken nelere dikkat edilmelidir?
Özellikle cilt temizleyicinizin cildinize uygunluğu tespit edilmelidir. Bunun için temizleyicinizin içeriklerine göz atmanız gerekir. İçeriğinde sabun, paraben, renklendirici ve glüten içeren temizleyiciler cildin yapısını bozar ve cilde zarar verir. Bu tarz temizleme ürünleriyle cilt temizliği asla yapılmamalıdır. Sabun veya şampuan içeren ürünler cilt temizliğinde kullanılmaz. Sabun içermeyen ve cildin PH değerine uyan ürünler kullanılmalıdır. Cilt temizleyicinizin peptid içermesi de ayrıca önemlidir. Peptidler cildinizin yapılandırılmasını ve sağlığına kavuşmasını sağlar. Zaman içinde kaybedilen kollajen, hyaluronik asit ve elastin fibrinler gibi cildin yapıtaşı sayılan maddelerin yeniden üretilmesine yardımcı olur. Bu sebeple temizleyicinizin peptid içerikli olması cildinizi temizlerken aynı zamanda onarımına da katkıda bulunacaktır.


Renovasy Cleansing Gel ürününü satın almak için tıklayın >>> http://shop.optimusmedikal.com/Cleansing-Gel,PR-5.html