Cilt Kuruluğu Önlenebilir mi?


Cildinizdeki kuruluğun bir cilt hastalığı habercisi olup olmadığını anlamak için bir cilt uzmanının muayenesi gerekir. Şikayetin ne zaman başladığı gibi bazı sorularla doktorunuz durumu netleştirecektir. Altta yatan başka bir sağlık sorunu nedeniyle cildinizin kuruduğundan şüphelenirse, doktor bazı testler yaptırmanızı isteyebilir.

Ancak cildiniz iklim değişimi, güneş ya da hormonal değişikliklere bağlı olarak kuruyorsa yoğun bir nemlendirme ile bu sorunun üstesinden gelmeniz mümkün! Tabi bunun yanı sıra yapmamaya özen göstermemiz gereken bazı unsurlarda vardır. Sırasıyla cilt kuruluğunun önüne geçmek için;

1- Sıcak su kullanmayın: Banyo yaparken ılık suyu tercih edin. Sıcak su, cilde nemini veren cildin doğal yağlarını daha çabuk azaltır.

2- Kozmetik ürünlerine dikkat: Sabunlar ve alkol içeren hijyen ürünleri cildi kurutabilir. Daha çok parfümsüz, alkolsüz ve nemlendiricili ürünlere yönelmelisiniz. Hijyen bakımından oldukça rağbet gören anti bakteriyel sabunlar da cildi kurutan ürünlerdir.

3- Duşta uzun kalmayın: Eğer her gün duş alıyorsanız, duşta kaldığınız süreyi 10 dakika ile sınırlamaya çalışın. Daha fazlası cildin susuz kalmasına yol açabilir. Cilt kuruluğu sorunu olanlar günde bir kereden fazla duş almasa daha iyi olur.

4- Nem cihazı kullanın: Evinizdeki havayı nemli tutmanız cildinizin kurumasını da önleyecektir.

5- Soğuk/Sıcak havaya dikkat: Yüksek derecede soğuk ve sıcak havalar cilt kuruluğu şikayetinin başlıca nedenleri arasındadır. Bu tip havalarda ellerinizi ve yüzünüzü örtmeye özen gösterin.

6- Yüzünüze özen gösterin: Eğer cildiniz çok kuruysa, sabun veya içeriğinde sabun olan ürünlerden uzak durun. Sabahları yüzünüzü sade, soğuk suyla yıkayın. Ancak su ile uzun süre temasta bulunmayın. Cildinizi düzenli olarak peptid içerikli yoğun bir nemlendirici ile rahatlatın.

7- Susuz kalmayın: Alkol alımı ya da fazla terleme gibi nedenlerden dolayı vücut su kaybettiğinde, mutlaka bol bol su içilerek vücudun susuz kalması engellenmelidir. Bunun dışında gündelik hayatta da yeteri kadar su içmeye özen gösterilmelidir.

8- Güneşten korunun: Güneş cilt kurumasını en çok tetikleyen faktörlerdendir. Yaz aylarında mutlaka korunun. Uzmanlar güneş hasarını engelleyebilmek için her mevsim güneş koruyucu krem kullanımının ve cildin nemlendirilmesinin gerektiğini belirtmektedirler. 

Cilt kurumasını engelleyen ve cilde yoğun nem desteği sağlayan Anti-Aging Mask ürünü ile tanışmak için tıklayın >> http://renovasy.com/urunler/cilt-bakim-urunleri/cilt-besleme-nemlendirme/renovasy-anti-aging-mask/

Ürünü satın almak için tıklayın >> http://shop.optimusmedikal.com/Anti-Aging-Mask,PR-6.html