Güneş Cildinize Ciddi Zarar Verir!


Pırıl pırıl bir güneş her zaman kendimizi iyi hissettirir. Vücudumuzda D vitamini oluşumunu sağladığı için güneş ışınlarına gereksinim vardır. Ancak güneş ışınlarının zararlı etkilerinin de olduğu bilinmelidir. Cilt rengi koyu olanlar güneşe daha az duyarlı olsalar da herkes güneşin yakan ışınlarından korunmalıdır. Çoğu güneş hasarı çocuklukta olur, yıllar geçtikçe eklenerek artar ve deri hücrelerinin hasarı ile başlayıp, erken yaşta kırışıklıklar, deri lekeleri ve en sonunda cilt kanseri meydana gelebilir.
Güneşin zararları etkileri şunlardır:
1.Güneş yanığı: Cildinizin uzun süre güneş altında kalması nedeniyle güneşin ultraviyole A ve B ışınlarının deri hücrelerini yakması ve hasara uğratması olarak tanımlanabilir. Güneş yanığının ne kadar sürede meydana geleceği cildinizin tipine, güneş ışınlarının şiddetine ve ne kadar süreyle güneş ışığına maruz kalındığına bağlıdır. Açık cilt rengine sahip kişilerin, örneğin sarışınların cildi esmerlere göre daha hassastır ve daha çabuk etkilenir
2.Kırışıklıklar: Güneş ışınları derinizin zamanından önce yaşlanmasına sebep olur. Deri kırışıklıklarının %80’inden fazlası özellikle gençlik döneminde uzun süre güneş ışığına maruz kalan cildin yıpranması sebebiyle olur. Güneş ışığı, deri katmanlarında bulunan “elastin” adı verilen cilde esneklik kazandıran liflerin zarar görmesine ve cildin sarkmasına sebep olur.
3. Cilt lekeleri: Güneş ciltte lekelenmeye, bazı yerlerin daha koyu, bazı yerlerin daha açık görünmesine yol açar. Ayrıca, küçük kan damarları da güneşten etkilenir ve cilt kızarık görünür. Daha küçük, kahverengi veya gri lekeler de güneşe maruz kalan cilt bölgelerinde görülebilir. Bunlara “yaşlılık lekeleri” dense de aslında bunlar da güneş ışığı nedeniyle oluşmuş lekelerdir.
4. Akne: Her ne kadar geçtiğimiz uzun yıllar boyunca dermatologlar güneş ışığını akne tedavisinde kullanmış olsalar da, UV ışınlarının akne lezyonları üzerindeki etkisi tartışmalıdır. Bazı hastalarda yaz mevsiminde akne şikayetleri azalırken, bazılarında ise artmaktadır. Ancak yapılan çalışmalarda UV’ nin komedon oluşumunu arttırdığı ve bunun da akneyi şiddetlendirdiği kanıtlanmıştır.
5.Çillenme: Güneş ışığına maruz kalan cilt bölgelerinde, düz, kabarık olmayan, “çil” adı verilen lekeler oluşabilir. Özellikle açık cilt ve saç rengine sahip olanlarda çiller daha fazla görülebilir. Bunların sağlık açısından bir zararı yoktur. Ancak, bazı cilt kanserlerinin başlangıç dönemi çillerin görüntüsüne benzediğinden, kötü huylu bir cilt kanserinin başlangıçta fark edilmesini engelleyebilir.
6.Solar keratoz: Aşırı güneş ışığına maruz kalma sebebiyle, cilt yüzeyinde, genellikle baş, boyun ve ellerde görülen, küçük, kızarık veya kahverengi pullu veya kabuklanmış deri lezyonlarıdır. Açık cilt rengine sahip olan sarışın ve kızıllarda, mavi ve yeşil göz rengine sahip olanlarda risk fazladır. Deri kanserine dönüşme riski olan bu lezyonlara erken dönemde müdahale edilmelidir.
7.Melanom: Diğer cilt kanserleri kadar sık görülmese de en ciddi ve en öldürücü deri kanseridir. Deri üzerinde koyu renkli bir ben oluşumu veya var olan küçük bir benin sınırlarının genişlemesi durumlarında mutlaka bir cildiye uzmanına danışılmalıdır.

Cildi güneşin zararlarına karşı korumanın yolu Somon DNA Aşısı’ndan geçmektedir. Yılda bir defa bir kür olarak yapılması önerilen bu uygulama sayesinde cilt kalitesi artırılır, cildin yapısını güçlendirir. Bu sayede güneşin zararlı etkilerine karşı cildi korur.

Somon DNA aşısı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın >> www.somondnaasisi.com


Uygulamayı yaptıran klinikleri öğrenmek için tıklayın >>> http://www.somondnaasisi.com/#!satis-noktalari/