Boyun Kırışıklıklarının Nedeni Nedir?


Cildimiz ne kadar bakımlı ve genç olursa olsun, boyundaki kırışıklık ve sarkmalar ne yazık ki istenmeyen görüntülerin oluşmasına neden oluyor.

Boyun en erken yaşlanma belirtileri gösteren bölgelerden biridir.  Genetik yapı, yatma şekli, güneş ışığı, ten rengi ve bakımın ihmal edilmesi boyun bölgesinin erken yaşlanmasına sebep olur. Genellikle yüze yapılan bakım ve korumalar boyunda ihmal edilir. Boyun bölgesi yüze göre salgı bezlerinden fakir bir cilt olmasına bağlı olarak yenilenme yeteneği daha azdır. Bu nedenle boyun cildi güneş ışığından fazla zarar görür. Boyunda sarkma, kırışma, yağlanma, lekeler ve et benleri erken yaşlardan itibaren görülebilir.  Çene altında gıdı şeklinde yağlanma ve sarkmalar ortaya çıkabilir.
Boyun derisinin en az göz bölgesi kadar hassas olduğunu belirten uzmanlar, özel ilgi isteyen boyun bölgemizde oluşacak sarkma ve yatay çizgilerin önüne geçmek için, hem dikkat etmemiz gereken unsurları açıklıyor.
Neler yapmalıyız?
  • Boynu dik ve vücudun ortasında tutmak
Boynumuzu her tür işi yaparken öne doğru eğeriz. Bunun sonucunda yatay çizgiler oluşur ve hatta bazen çene altı sarkması da buna eşlik eder. Dik oturmak ve kafayı, boynu dik tutmak bunların oluşumunun önüne geçer.
  • Doğru yastık, doğru yatış şekli
Fazla yüksek ve ergonomisi bozuk yastıklar boyun çizgilenmesine sebep olur. Sırt üstü yatmak ve yumuşak kılıflı yastıklar kullanmak  kırışıklıkların önüne geçmenize yardımcı olur. Yumuşak yastık kılıfları cildinizi çizmediği için kırışıklıkları tetiklemez
  • Güneş
Güneşin zararını en çok dekolte ve boyun bölgesi hisseder. Kurur, lekelenir ve kırışır. Güneş koruyucusu her gün kullanılmalı, boyun ve dekolte unutulmamalıdır.
  • Nemsizlik
Yeteri kadar nemli olmayan boyun zamanla kırışmaya ve sarkmaya başlar. Boyun bölgesinin yoğun biçimde nemlendirilmesi yüzeyinin bozulmasını engelleyecek en önemli tedbirlerdendir. Bunun için nemlendirici kullanımının yanı sıra dışarıdan nem desteği sağlayacak olan Somon DNA Aşısı’na da başvurmak gerekebilir.
  • Düzenli Masaj
Yüzümüze gösterdiğimiz özeni boyun ve dekolte bölgesine de göstermemiz gereklidir. Bu sebeple düzenli olarak profesyonel bakıma gidilmelidir. Bu bakımlarda boyuna ve dekolte bölgesine özenli bir bakım ve masaj yapılmalıdır. Boyun ve dekolte bölgesi günlük olarak nemlendirilmeli ve doğru tekniklerle günlük masajlar uygulanmalıdır.


Somon DNA Aşısı Pİ System ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın >>> http://optimusmedicalhaber.blogspot.com.tr