Yetişkinlerde Görülen Cilt Sorunlarının Sebepleri




Yetişkinlerde görülen cilt sorunlarının sebepleri çeşitlidir. Akne sorunu, kollajen kaybından, foto yaşlanma güneş ışınlarına maruz kalmaktan, hassas cilt sorunu ani iklim değişikliğinden kaynaklanabilmektedir.

Yetişkinlerdeki Aknenin Sebepleri 
Yetişkinlerde sivilce çıkmasının temel sebebi kollajen kaybıdır. Bu sebeple ortaya çıkan sivilceler kalıcı ve köklere kadar uzanan sivilceler olabilir. Bu yüzden de bu yaşlarda çıkan sivilcelerin etki süresi uzun olabilmekte ve iz bırakması oldukça yaygın görülebilmektedir. Yetişkinlerde ortaya çıkan sivilcelere neden olan etmenlerin başında stres ve yoğun iş hayatının getirdiği psikolojik bunalımlar gelir. Yanlış ve kalitesiz kozmetik ürün kullanımı, kullanılan kozmetik ürünün tam olarak temizlenmemesi, yağlı yiyecekler sebebiyle vücuttaki yağlanmanın artması ve dolaylı yoldan sivilce problemi (Besinler sivilcelere kesinlikle direkt bir etki yapmazlar.), uzun süre terli durma ve duş almama, vücut temizliğine dikkat etmemek, alerjik reaksiyonları tetikleyen ürünler veya besinler kullanmak.
Yetişkinlerdeki Fotolojik Yaşlanmanın Sebepleri 
Güneşin D vitamini sentezindeki olumlu etkilerinin yanında akut ve kronik olmak üzere iki grup olumsuz etkisi vardır. Akut yan etkiler yanık ve alerji, kronik yan etkiler ise foto yaşlanma ve deri kanser riskinde artıştır.
Foto yaşlanmanın en çok dikkat çeken sonuçları arasında cildin esnekliğini kaybetmesi, cilt lekeleri, derin sarkıntılar ve çizgiler gibi tüm yaşlılık belirtileri yer almaktadır. Özellikle yaz aylarında her gün güneşlenmeyi sevenlerin daha fazla risk altında oldukları ve yıllar içerisinde oluşan birikimlerin maalesef cilt üzerinde yüksek düzeyde olumsuz etkileri olduğu ortaya çıkmış durumdadır.

Yetişkinlerdeki Lekenin Sebepleri 
Ciltteki lekeler, açık veya koyu renkli tonlarda olabilir. Bu lekelerin oluşumuna sebep olan etkenlerin başında güneş gelir. Güneş leke oluşmasının başlıca kaynağı olarak gösterilen bir unsurdur. Bunun yanı sıra hormonal değişiklikler ve gebelik, bazı sistemik hastalıklar, genetik yatkınlık, enfeksiyon hastalıkları (mantar vb.), yanlış kozmetik kullanımı, ağızdan alınan bazı ilaçlar da leke oluşumuna sebep olabilir.

Yetişkinlerdeki Hassas Cildin Sebepleri 
Genellikle açık tenli insanlarda görüldüğü bilinen hassas cilt sorunu günümüzde insanların ortalama %40’ında görülmeye başlamıştır. Bu artışın asıl sebebi olarak uzmanlar, ani ısı ve iklim değişimlerine bağlamaktadır. Bunun yanı sıra hassas cilt sorununu tetikleyen diğer etkenler, katkı maddesi içeren gıdaların tüketilmesi, cilde yanlış uygulamaların yapılması ve yapısının bozulmaya uğratılması, stres ve yanlış kozmetik ürün kullanımlarıdır.

Ciltlerinde bu veya benzeri sorunlar yaşayan kişilerin doğru tedavi yöntemlerine başvurmaları gerekir. Aksi takdirde kişiler ciltlerini iyileştirmek isterken çok daha kötü bir sonuçla karşı karşıya kalabilirler.

Her bireyin cildi kendine özgürdür ve bu sebeple genel tedaviler aslında tam olarak kişinin cilt tedavisine yönelik olamamaktadır. Cilt sorunlarının tedavilerinin kişiye özel olması gereklidir. Ancak cildin ihtiyacına özel olarak formüle edilen bir sistemin kişilerin cilt sorunlarına doğru cevabı vermesi mümkündür.

Renovasy F.I.T Peel tedavisinin de çıkış noktası tam olarak budur! Bu tedavi kişinin cilt ihtiyaçlarına yönelik özel bir formülasyon sunar. Tedavide cilt ihtiyacına yönelik kimyasal asitler ve soruna spesifik olarak hazırlanmış elementler kullanılmaktadır. Tedavide kimyasal asit kullanılmasına rağmen kişilerde tedavi esnasında ve sonrasında ağrı, acı, hassasiyet ve yanma gibi olumsuzluklar minimum düzeyde yaşanır. Bunun sebebi sistemin bir altın çilek içeren ve bu etkileri azaltmaya yönelik geliştirilen bazıdır.

Renovasy F.I.T Peel tedavisinin, fotolojik yaşlanma, hiperpigmentasyon, akne  ve kuperoz gibi bir çok cilt sorununa kişiye özel çözümler sunar. Uygulama yarım saat sürmektedir. Tedavi cildin ihtiyacına göre 4 ile 6 seans sürebilmektedir. Tedavi sonunda cilt sorunlarından arındırılır, aydınlık bir forma sahip olur ve sağlığına kavuşur.

Aynı zamanda tedavi öncesinde ve sonrasında doktorun önereceği Dermokozmetik ürünlerin kullanımı önemlidir. Ürün içeriğinde peptidlerin bulunması önemlidir. Çünkü peptidler, cildin yapısını düzeltir, cildi çevresel faktörlerin zararlarından korur. Böylece tedavi etkinliği arttırılır.

Renovasy F.I.T Peel tedavisi ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın >>