Soğuktan Kuruyan Cilt için Çözümler




Sabundan Uzak Durun!
Sabun kullanmak cilt yüzeyini kaplayan doğal yağ tabakasının kaybına sebep olacağı için cildi kurutur. 

Makyajın cilt kuruluğunda belirgin etkisi var mı? 
Eğer cilt tipine uygun olmayan makyaj ürünleri kullanılırsa ve bu ürünler ciltten iyi temizlenmezse kuruluğa sebep olabilirler.

Cildin kurumasını önlemek için ne yapmak gerekir?
Duş yapıldığı sırada ılık su ve sabunsuz temizleyiciler kullanılmalıdır. Duş süresi 15 dakikayı geçmemelidir. Küvette uzun süre kalmak da cilde kurutucu etki yapar, o nedenle küvette yıkanma önerilmez. Cildi kuru olan kişilerin keseleme, ovalama gibi işlemleri uygulamaması yerinde olur.

Duş aldıktan sonraki ilk 3 dakika içinde cilt fazla kurulanmadan sadece hafifçe havlu ile temas ettirildikten sonra peptidli bir nemlendirici ürün uygulanmalıdır. Cildin nemlendirilmesi için kullanılan ürünlerde ise peptid bulunması önemlidir. Çünkü peptidler cildi korumaya ve onarmaya yönelik bir bakım sunar. Cildin çevresel faktörlerin zararlarından korunmasını ve hücresel yenilemeyle birlikte sağlığına kavuşmasını sağlar. Cildi mutlaka düzenli olarak sabah/akşam nemlendirin.

Kullanılan ürünlerin etkinliğini görebilmek istiyorsanız mutlaka düzenli kullanın. Unutmayın ürünler ancak Sabah/Akşam düzenli kullanıldığı takdirde cilde koruma sağlayacaktır.

Kışın en az haftada bir nem maskesi ile cilde yoğun nem desteği sunun. Cildinize hem serum hem de kremle besleyin. Unutmayın ki cilt kuruması erken yaşlanmaya da sebep olur.
Merkezi ısıtma sistemi olan evlerde radyatörler üzerine ya da yakınına su konulması; ortama nem sağlayacak özel geliştirilmiş buhar verici aletlerin kullanılması, kurumayı önleyici etkin bir tedbir olabilir. Uyunan odanın sıcaklığının da fazla olmamasına özen gösterilmesi gerekir. Böylece nem kaybı önlenmiş olur.

Bütün diğer zararlı etkileri yanında, güneş ışınlarının kurutucu etkisinden de uygun bir güneş koruyucusu ile cildi korumak gerekir. Aynı etkilerin solaryum ile de oluşabileceği akıldan çıkarılmamalıdır.

Buna rağmen kuruluk, çatlama, kızarıklık ve hatta kanamalar oluşursa bir dermatologdan yardım almak gerekir.

Peptid içerikli ürünler hakkında detaylı bilgi için tıklayın >> www.renovasy.com

Peptid içerikli ürünleri satın almak için tıklayın >> http://shop.optimusmedikal.com/