Cilt Elastikiyetini Neden Kaybeder?



Elastikiyetini kaybetmiş ciltte sarkmalar meydana gelir, bu sarkmalar da kişinin olduğundan çok daha yaşlı görünmesine sebep olur.
Ciltte gelişen sarkmalara doğru zamanda müdahale edilmediği takdirde bu sarkmalar ciddi görünüş bozukluklarına yol açarak sadece ameliyatla düzelebilecek kadar ciddi boyutlara gelebilir. Cilt elastikiyetini yitirmeden önce önlem almak, oluştuktan sonra tedavisi için uğraşmaktan çok daha kolaydır.
Cildin elastikiyetini doğrudan etkileyen faktörler vardır ve 20’li yaşlardan itibaren bu unsurlara çok daha önem vermek gereklidir.

Özellikle 20’li yaşların sonlarına doğru cilt sarkmasını önlemek için yaşam alışkanlıklarımızda dikkat etmemiz gerekenler unsurlar vardır.

Yüzümüzün sarkmasında cildimize nasıl davrandığımız, genetik özellikler, hastalıklarımız ile çevresel faktörler etkili oluyor. Neyse ki erken dönemde müdahale edildiğinde ameliyat dışı yöntemler sayesinde yaşlanmayı uzun yıllar geciktirebiliyor.

Cilt yaşla birlikte elastikiyetini ve gerginliğini kaybediyor
Cildimiz zamanla elastikiyetini ve gerginliğini kaybediyor: Fibroblastlardan yeni kollajen oluşumu azalıyor, elastik doku ile bağ dokusunda gevşeme, yağ doku hacminde azalma, hücre alışverişinde ve cilt neminde azalma meydana geliyor. Bu faktörleri dengelesek bile yer çekimine karşı durmak mümkün olmuyor.

Sarkma, 40 yaş civarında özellikle her iki yanağın alt kısımlarında belirginleşiyor. Ayrıca alın kısımdaki kaslarda gevşeme ve yer çekimine bağlı aşağı doğru yer değiştirme sonrası göz kapaklarında düşme de görülebiliyor. Ayrıca ciltte lekeler ve kılcal damarlar da belirginleşmeye başlıyor. Yüzün görünüşü tamamen değişiyor ve gençlikte olan “V” biçimi yüz  şekli giderek ters “V” haline dönüşüyor. Yüz konturu giderek bozuluyor ve yaşlı ifade ortaya çıkıyor. 

Cilt Sarkmasını Tetikleyen Etmenler Nelerdir?

  1. Genetik Özellikler
  2. İlerleyen Yaş – Menopoz dönemi sonrası sarkma artar,
  3. Güneşin Zararlı Işınları
  4. Sık Kilo Alıp Verme
  5. Sigara, Alkol gib Zararlı Alışkanlıklar
  6. Stres
  7. Sağlıksız Beslenme – Özellikle karbonhidrat ağırlıklı beslenme
  8. Solaryum
  9. Cilt Kuruluğu
  10. Çevresel faktörler


Ancak bu etkenlerle mücadeleye erken yaşta başlayarak cildimizin sarkmasını uzun yıllar önleyebiliriz. Cilt elastikiyetini korumak için cildi içerden ve dışardan beslemek ve korumak gereklidir. Cildi 20’li yaşların başından itibaren peptid içeren kremlerle nemlendirmek ve korumak gerekir.

Bu etmenlerin yanı sıra cildi destekleyen yöntemlerden de faydalanmak gerekir. Somon DNA Aşısı Pİ System, son dönemde cilt elastikiyetini arttırarak yaşlanmayı yavaşlatmasıyla öne çıkan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem sayesinde cilt yapısını güçlendirilir. Fibroblast sentezi sağlanır ve bağ dokuların onarımı sağlanır. Kollajen ve elastin üretimini artırarak görünür gençliğinizi geri kazanmanızı sağlar.  Somon DNA Aşısı Pİ System tedavisi kombine bir tedavidir ve 4 seans yapılması önerilir. Seans aralıklarını 7 ile 15 gün olarak hastanın cilt ihtiyacına göre doktor belirler. Her seansta kişi yüzünde gelişen elastikiyet artışını gözlemleyebilir. Ciltte tüm bunların yanı sıra parlama ve aydınlık bir ifade de ortaya çıkar.

Peptit İçerikli Kremlere Ulaşmak için Tıklayın >>> www.renovasy.com

Somon DNA Aşısı Pİ System Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayın >> www.somondnaasisi.com