SOĞUK HAVA CİLDİ KURUTUYOR!




Uzmanlar, rüzgarlı ve soğuk havada deride aşırı miktarda nem kaybı, deri damarlarında daralma ve kan dolaşımında yavaşlama olduğuna dikkat çekerek bunun sonucunda deriye daha az besin ve oksijen gittiğinden cildin soluk ve mor görüneceğini belirtti.

Soğuk havada özellikle giysilerin kapatmadığı yüzün yeterince nemlendirilmesi gerektiğinin üzerinde duran uzmanlar, kış aylarında, soğuk ve kirli havanın cilde büyük ölçüde zarar verdiğini belirtti

Yüzümüz, soğuk hava koşulları ve rüzgardan olumsuz etkilenmekte ve yeterince nemlendiremediği takdirde kuruma, kepeklenme, yanma, kaşıntı gibi cilt sorunları meydana gelebilmektedir. Aynı zamanda iç mekanlarda kullanılan ısınma araçları, ortamın nemini azaltarak soğuk havanın olumsuz etkilerine katkıda bulunmaktadır. Bu nedenle bulunduğumuz iç mekanların nemli tutulmasına özen göstermeliyiz.

Soğuk havanın etkisiyle derimizdeki kan damarları büzüşür. Kan dolaşımı yavaşlar ve derinin beslenmesi azalır. Ayrıca, deri yüzeyini kaplayarak derinin nemlenmesini sağlayan yağ bezlerinin salgısı soğukta azalır. Derimiz kurur ve kepeklenir.


Ayrıca kışın güneş ışığının azalması sonucu deride incelme meydana gelir, bu durumda cilt çevresel faktörlere karşı daha dayanıksız bir hal alır.

Soğuk hava kapımıza dayandığında, şikayetlerimizin oluşmasını beklemeden yüz için uygun nemlendirici krem kullanılmaya başlanması gerekir.

Cildin kış ayları boyunca yoğun biçimde nemlendirilmesi gerekir. Ancak kullanılacak nemlendirici kremlerde de dikkat edilmesi gereken bir kaç önemli nokta vardır. Kullanılacak ürünlerin içeriğinde kesinlikle alkol, paraben ve renklendirici olmaması gerekir. Bu maddeler cildin yapısına ciddi derecede zarar verir. Cildinizi korumaya çalışırken yapısal anlamda bozulmasına sebep olabilirsiniz.
Bunların yanı sıra içeriğinde peptid bulunduran ürünler almaya dikkat etmeniz de önemlidir. Peptidler cildinizi onarmaya ve korumaya yardımcı olur. Aynı zamanda anti-aging etki gösterir, cildin yoğun nem ihtiyacını karşılar.

Bunların yanı sıra cilt kuruluğunu azaltmak için kış ayları boyunca duş ve banyo süresini kısa tutmanız ve ılık suyla yıkanmaya özen göstermeniz gerekir.


Yoğun nemlendirme sağlayan anti-aging etkili Renovasy Dermokozmetik ürünlere ulaşmak için tıklayın >>> http://shop.optimusmedikal.com