Boyun Kırışıklığı ve Sarkması Neden Olur?


Boyun en erken yaşlanma belirtileri gösteren bölgelerden biridir.  Genetik yapı, yatma şekli, güneş ışığı, ten rengi ve bakımın ihmal edilmesi boyun bölgesinin erken yaşlanmasına sebep olur. Genellikle yüze yapılan bakım ve korumalar boyunda ihmal edilir. Boyun bölgesi yüze göre salgı bezlerinden fakir bir cilt olmasına bağlı olarak yenilenme yeteneği daha azdır. Bu nedenle boyun cildi güneş ışığından fazla zarar görür. Boyunda sarkma, kırışma, yağlanma, lekeler ve et benleri erken yaşlardan itibaren görülebilir.  Çene altında gıdı şeklinde yağlanma ve sarkmalar ortaya çıkabilir.
Boyun kırışıklığı ve sarkması ne zaman görülür?
Kadın ve erkeklerde yaşı en çok belli eden bölge boyundur. Kadın ve erkeklerde 40’lı yaşlarda başlayan deri değişiklikleri 50’li yaşların ortalarında itibaren çok artar. Ancak genetik etkenlere ve güneş hasarına bağlı olarak çok daha erken yaşlarda da bu sorun ile karşılaşılabilir. Özellikle son yıllarda artan güneş hasarları ve solaryum benzeri uygulamalardan dolayı bu yaş aralığı 30’lara kadar inmiştir.
Boyun sarkması ve kırışması nasıl tedavi edilir?
Sarkmayı azaltan tüm yöntemler çene altında ve boyunda sarkmasında kullanılabilir. Ancak tüm yaşlanma tedavilerinde söylenen çok doğru bir söz vardır, yaşlanma belirtileriyle mücadele etmek için önlem almak gerekir. Yani yaşlanma izleri meydana geldikten sonra bu süreçle mücadele etmek zorlaşacaktır. Özellikle yüz için uyguladığınız yöntemleri boyun için de uygulamanızı tavsiye deriz. Düzenli krem kullanımını boyun ve dekolte bölgenize de uygulamanız boyun nemlenmesi ve yapısal olarak düzene girmesine katkıda bulunacaktır. Kremlerin anti-aging etkili ve peptid içerikli olması da ayrıca dikkat etmeniz gereken konulardandır. Bu sayede daha etkin bir tedavi sunmuş olursunuz ve yaşlanmaya karşı cildin yapısal olarak güçlenmesini sağlarsınız.
Ancak çoğu kişi için kremle dışarıdan destek vermek boyun çizgilerini ve sarkmasını düzenleyecek kadar etkin bir yöntem olmayacaktır. Son dönemde boyun ve dekolte yenileme yöntemlerinde sergilediği başarılar sayesinde ününü artıran Somon DNA Aşısı Pİ System uygulaması boyunda ortaya çıkan kırışıklık, çizgi ve sarkmalarda etkilidir. 4 seans yapılması önerilen bu sistemde tedavi ilk somon DNA molekülleri, ikinci seans hyaluronik asit, üçüncü seansta yine somon DNA molekülleri ve son seansta ise hyaluronik asit uygulanarak tamamlanır.
Tedavinin ilk seansından itibaren iyileşme etkileri gözle görülür biçimdedir. Sonrasında ise iyileşme ve düzelme kademeli olarak artar. Tedavi hem olağan yaşlanma belirtilerini düzelir yani kırışıklıklar ve sarkmalar toparlanır. Hem de oluşabilecek yaşlanma etkilerinin önüne geçilir. Tedavi nem ve elastikiyet desteği sunarak cildin yapısal olarak yaşlanmaya karşı direnç kazanmasını sağlar. Boyundaki enine kırışıklıklar ve boyun kaslarının belirginleşmesi  şikayetinde çok etkilidir.
Peptid içeren anti-aging etkili dermokozmetik ürünler için tıklayın >>> http://shop.optimusmedikal.com

Somon DNA Aşısı Pİ System Hakkında detaylı bilgi için tıklayın >> www.somondnaasisi.com