Göz Çevresinin Cildi Neden Kırışır?


Genellikle yaş almanın ilk belirtilerinden biri olarak kabul edilen gözaltı ve göz çevresi kırışıklıkları genetik nedenler, uzun süre güneşe maruz kalma, sigara ve alkol tüketimi nedeniyle daha erken yaşlarda ortaya çıkabilmektedir. Yapısı itibariyle cildin en hassas bölgesi olduğu için kırışıklar kendini daha fazla göstermektedir.

Göz Çevresinin Cildi Neden Kırışır?
Gözler yüzün en önemli bölgelerindendir. Göz çevresinin cildi, vücudun en ince ve en az kollajene sahip yapısıdır. Göz çevresi, cilt yapısının ince olması ve sürekli hareket halinde olması nedeniyle kırışmaya en erken başlayan bölgelerdendir. Göz çevresi kırışıklığı genellikle alt göz kapağına yakın bölgede gülerken ortaya çıkar. Gülerken ortaya çıkan kırışıklıklar bazı kişilerde ince çizgiler halindeyken bazılarında derin çizgiler olarak belirebilir. Bir kişide gülmediği halde göz çevresinde çizgiler belirmişse, bu durum o bölgenin derisinin yaşlandığı anlamına gelir. Göz çevresi kırışıklığı güneş hasarına bağlı olarak genç insanlarda bile görülebilir. Bu tür kişilerde gülerken çizgiler daha da belirgin hale gelmektedir.

Göz Çevresi Kırışıklığı Kimlerde Görülür?
Kazayağı çizgileri genel olarak açık tenli, açık renkli veya kızıl saçlı kişilerde erken yaşlarda ortaya çıkabilir. Alt göz kapağında ortaya çıkan çizgiler alt kapaktaki kasların fazla çalışmasıyla ilgilidir. Renkli gözlere sahip olanlar güneşe hassas oldukları için daha fazla göz kısma hareketi yaparlar. Koyu ciltli kişilerin derisi özellikle yağlı cilde sahipse daha dayanıklıdır. Göz çevresi kırışıklıkları güneş ışığına, cilt kuruluğuna veya sigaraya bağlı da gelişebilir. İnce cilt yapısına sahip olanlarda erken yaşlardan itibaren ince çizgiler belirmeye başlar. Kalın cilde sahip olanlarda kırışıklıklar derin ve belirgindir. Kırışıklıkların genişliği göz etrafı kasının çapına bağlıdır. Bazı kişilerde yanağa kadar inen kırışıklıklar olabilir.

Bu doğrultuda cildi beslemek kırışıklıklar oluşmadan önce önlem almak gerekir. Yirmili yaşlardan itibaren peptid içerikli göz kremi ile cildi dışardan desteklemek, otuzlu yaşlarla birlikte ise cilt nemini ve elastikiyetini arttıracak ve yaşlanmayı yavaşlatacak Somon DNA Aşısı Pİ System uygulamasından yararlanmak gerekir. Bu sistem göz çevresini destekleyici bir bakım sunar. Gelişen ve yapısı kuvvetlendirilen göz çevresinde ince kırışıklıklar varsa düzelir, göz çevresi aydınlanır ve yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkması engellenir. Uygulamanın yılda bir defa tekrarlanması cildin iyileştirilmesi için yeterli olacaktır.

Somon DNA Aşısı Pİ System hakkında detaylı bilgi ve uygulamayı yapan klinikleri öğrenmek için tıklayın >> www.somondnaasisi.com

Peptid içerikli dermokozmetik ürünler hakkında detaylı bilgi için tıklayın >> www.renovasy.com


Peptid içerikli dermokozmetik ürünleri satın almak için tıklayın >> www.shop.optimusmedikal.com