Göz Çevresi Neden Erken Kırışır?


Gözler, dış dünyanın görüp anlaşılmasına yarayan ve doğduğumuz andan beri sürekli işlev halinde olan duyu organıdır. Göz kapakları, gözlerin üzerinde örtü şeklinde bulunarak gözleri korur. Göz kapaklarının açılıp kapanması ve bakma güdüsüyle göz kaslarının oynaması sonucu göz çevresinde oluşan sürtünme olayı, insanın doğumundan itibaren başlar. Bu olay yıllar sonra oluşan göz çevresi kırışıklıklarına önemli bir etken oluşturur. Gündelik hayatta göz çevresi 3 farklı baskıya maruz kalır:

1. Mekanik baskı, ince çizgilerin kalbinde

Ortalama günde 10.000 kez göz kırparız ve burada bulunan 22 farklı kası devamlı hareket halinde tutarız. Göz çevresi devamlı çalışmaktadır. Göz çevresi zamanın etkisiyle ve yüz mimiklerimizin her birinde etkilendiği için cilt dokusunu tutan kollajen lifleri elastikiyetini kaybeder ve içe doğru çekmeye başlar; sonuç: ilk çizgiler görünmeye başlar

2. Biyolojik baskı, göz altındaki mor halkaların kalbinde

Göz çevresi, kılcal damarlar tarafından kontrol edilen mikro-dolaşım sistemindeki yavaşlamaya karşı çok hassastır. Bu yavaşlama yaşlandıkça kaçınılmazdır. Daha az oksijene sahip kan yüzünden göz çevresinde morarmalar ve gölgelenmeler gerçekleşir.

3. Yapısal baskı, torbalanmanın ve şişkinliklerin kalbinde

Göz kapağının hareket edebilmesi için göz çevresindeki cilt doğal olarak vücuttaki her hangi bir bölgesinde bulunan ciltten daha elastik ve gevşektir. Bu bölge bu yüzden plasmatik likid boşalmasına karşı daha zayıftır, plasmatik likid boşalması göz altı torbalarına sebep olur. Göz çevresinin sıkılığını kaybetmesi cildin yapısından kaynaklanıyor.

Göz çevresinde kırışıklık oluşumunu ertelemek için yeterli miktarda su tüketilmesi ve cildin onarım gücünü arttırmak için dengeli miktarda protein içeren besinler tüketilmesi önerilebilir. Cildin günlük temizliğinin yapılması ve göz çevresinin uygun ürünlerle nemlendirilmesinin sağlanması da ihmal edilmemelidir. Göz çevresinde kırışıklık oluşumu kaçınılmaz bir durumdur. Bu konuda dikkatli olarak ve bilinçli davranarak göz çevresinde kırışıklık oluşumunu daha geç yaşlara ertelemek mümkündür. Bunun için cildi dışarıdan da desteklemek gerekir. Kullanılan göz kreminin içeriğinde peptid olmasına özen gösterilmelidir. Bu içerik göz çevresinde oluşan kırışıklıkları onarır ve yaşlanmaya karşı cildin korunmasını sağlar. Ayrıca göz çevresinin ihtiyaç duyduğu nemi elastikiyeti sağlamak için Somon DNA Aşısı Pİ System’den de yararlanabilirsiniz. Bu sistemin göz çevresini yeniden yapılandırdığı ve yaşlanma belirtilerini azalttığı klinik olarak kanıtlanmıştır.

Somon DNA Aşısı Pİ System hakkında detaylı bilgi ve uygulamayı yapan klinikleri öğrenmek için tıklayın >> www.somondnaasisi.com

Peptid içerikli dermokozmetik ürünler hakkında detaylı bilgi için tıklayın >> www.renovasy.com


Peptid içerikli dermokozmetik ürünleri satın almak için tıklayın >> www.shop.optimusmedikal.com