Cilt Kuruluğu Nedenleri



Cilt kuruluğu cilt çok fazla su veya yağ kaybettiğinde hemen herkeste görülebilir. Bazı kişilerinse cildi diğerlerine göre daha kurudur veya kurumaya meyillidir.
Cilt kuruluğunun en çok rastlanan nedenlerini aşağıda sıralanabilir:

Yaş: Yaşlandıkça cildimiz de incelmeye ve kurumaya başlar. Yaşla birlikte metabolizma değişir, ciltte yağ bezleri daha az çalışır. Bu gibi nedenlerle cilt esnekliğini ve nemini yitirmeye başlar. 40’lı yaşlardan itibaren günlük olarak iyi bir nemlendirici kullanmaya başlamak gerekir. Aksi takdirde cilt kuruması şiddetlenmeye ve yaşlanmanız hızlanmaya başlayacaktır.

İklim: Çöl benzeri kuru bir iklimde yaşayanlar cilt kuruluğu sorunu ile daha çok karşılaşırlar. Sadece sıcak ve kuru iklim değil aynı zamanda soğuk ve kuru havalar da cildi kurutur. Soğuk havada cilt kuruluğu şikayeti kötüleşir. Hem kuru hava hem de iç mekanlardaki havadaki nemi daha da azaltan ısıtıcılar buna neden olur. Yaz aylarında ise klimaların benzer bir etkisi vardır. Kısaca, havadaki veya bulunduğunuz ortamdaki nem azaldıkça cilt kuruluğu şikayeti de artar.

Güneş: Güneş cildi kurutur ve güneş ışınları cildin daha alt katmanlarına ulaşarak kırışıklık ve sarkma gibi başka zararlara da neden olabilir.

Cilt hastalıkları: Çocuklukta egzama benzeri bir cilt hastalığı ile tanışmış olan kişiler yetişkinlik döneminde cilt kuruluğu problemi yaşayabilirler. Sedef hastalığı da yine cildin çok kurumasına yol açar.

Hormonal değişimler: Kadınlarda menopoz döneminde ya da tiroid hastalıklarında hormon seviyelerindeki dengesizlikler, cildin nem oranını etkileyerek cilt kuruluğuna sebep olabilir.

Kullanılan ilaçlar: İdrar söktürücü ilaçlar veya harici olarak kullanılan çeşitli kremler cilt kuruluğuna yol açabilir. Tedavi tamamlandıktan sonra ilacın kullanımı bırakıldığında, cilt de düzelecektir.

Meslek: Hemşirelerde, kuaförlerde ve diğer gün içinde cildi suyla çok fazla temas eden kişilerde cilt kuruluğu görülebilir. Ciltte sertleşme, çatlama meydana gelir.

Yüzmek: Bazı havuzlarda klor miktarı çok fazladır ve bu da yüzen kişilerin cildini kurutabilir.

Cildin ihtiyacı olan neme kavuşup kurumasını engellemek için dışardan destek alması gerekir. Özellikle mevsim geçişlerinde daha da kuruyan ciltleri dermokozmetik ürünlerle tedavi etmek mümkündür. Ancak kullanılacak ürünlerin içeriği de çok önemlidir. Peptid içerek ürünler cildin onarımını ve yeniden yapılandırılmasını sağlar. Bu sayede cilt sağlığına ve nemine kavuşur.


Cilt Kuruluğuna karşı onarıcı bakım sunan Renovasy ürünleri için tıklayın >> http://shop.optimusmedikal.com/