Cilt Kuruluğu Nasıl Önlenir?



Kuru cilde neden olan çevresel etkenler; sıcak su, kimyasal maddeler, rüzgara maruz kalmak, çevre kirliliği, klima ve diğer sebepler olarak sıralanabilir. Tiroit bezinin yeterince çalışamaması, aşırı kilo kaybı ve ilerleyen yaş da kuru deriye neden olan diğer faktörlerdir.

Cilt Kuruluğu Nasıl Teşhis Edilir?
Cildin matlaşması ve elastikiyetini kaybetmesi gibi sebeplerin yanı sıra cilt yüzeyinde oluşan hassasiyet artışı ve pullanma da cilt kuruluğuna işaret eder. Şiddetli kuruma sonucunda ciltte daha farklı ve gözle görülür sonuçlar da meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda bir cilt uzmanının muayenesi gerekebilir. Şikayetin ne zaman başladığı gibi bazı sorularla doktorunuz durumu netleştirecektir. Altta yatan başka bir sağlık sorunu nedeniyle cildinizin kuruduğundan şüphelenirse, doktor bazı testler yaptırmanızı isteyebilir.

Cilt Kuruluğu Nasıl Tedavi Edilir?
Cilt kuruluğunuz dönemsel olarak ortaya çıktıysa ve herhangi bir hastalığa bağlı değilse çözüm için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Bu adımları eksiksiz uygulamanız durumunda cildiniz nemine kavuşmuş ve sağlığını geri kazanmış olacaktır.

Nemlendirici: Gün içinde düzenli olarak nemlendirici kullanmak cildi rahatlatacaktır. Bu şekilde cilt yumuşar, çatlaklar azalır. Ancak her nemlendirici cilde aynı iyileşme ve yenilenme etkisini sağlamaz. Cilt kuruluğu yaşıyorsanız temizleme ürününüz de dahil kullanacağınız tüm dermokozmetik ürünlerinizin içeriğinde peptid olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Temizleyicinizin içeriğinde sabun bulunmaması da cilt kuruluğunu önleyebilmeniz için gereklidir. Cildinizi desteklediğiniz peptid içerikli krem ve serumlarınıza ek olarak cildin ihtiyacına göre h nem maskesi kullanmak da yarar sağlayacaktır. Bu ürünler cildin yapısal olarak iyileşmesine, nemini geri kazanmasına ve onarılmasına katkı sağlar. Ayrıca nemini kazanan cilt yaşlanmaya karşı daha dirençli bir yapıya sahip olur.

İlaçlar: Bazı ilaçlar ve kremler cildin aşırı kurumasına sebep olur. Kullandığınız ilaçların yan etkileriyle ilgili doktorunuzdan detaylı bilgi almayı ve cildinize zarar veren ürünleri kullanmayı bırakmak konusunda yardım almayı ihmal etmeyin.

Alışkanlıkları değiştirmek: Uzun süre sıcak su ile banyo yapmak, soğuk ve rüzgarlı havaya maruz kalmak, kapalı ortamda uzun süre klimalı ortamda kalmak gibi faktörler cilt kuruluğunu doğrudan tetikler. Cildinizin kurumasına sebep olan bu olumsuz alışkanlıkları azaltarak cilt sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.

Cilt Kuruluğuna karşı onarıcı bakım sunan Renovasy ürünleri için tıklayın >> http://shop.optimusmedikal.com/