Cilt Kuruluğu Nasıl Tedavi Edilir?


Derinin üst tabakasının yaklaşık yüzde 10 kadarlık bir kısmını su oluşturur. Bu tabakadaki suyun azalması, deride çatlama, kaşıntı ve kuruluğa neden olur. Kuru cilde sahip olan kişilerin büyük çoğunluğu, sık duş alanlardır. Son yıllarda insanlarda duş alma sıklığı arttıkça, kserozis sıklığının da arttığı dikkati çekmektedir.
Peki cilt kuruluğunu gidermek için nasıl bir yol izlemek gerekir;

Nemlendiriciler: Nemlendirici kullanımı kuru cildin onarılması için büyük önem taşır. Ancak kullanılan nemlendiricilerin içeriklerine dikkat etmek gerekir. İçeriğinde peptid bulunduran nemlendiriciler
cildi sadece nemlendirmekle kalmaz bunun yanı cildi yapısal olarak onarır ve iyileşmesini de sağlar. Peptid içeren ürünlerin düzenli olarak günde iki defa kullanmak cildi rahatlatacaktır.
Bu şekilde cilt yumuşar, çatlaklar azalır.

Maske: Kuru cilt sorunu yaşayan kişiler sadece krem kullanarak bu sorunun üstesinden gelemeyebilirler. Cilt daha yoğun bir nemlendirmeye ihtiyaç duyabilir. Bu anlamda yine peptid içerikli yoğun nemlendirme özelliğine sahip nem maskelerinden yardım alınmalıdır. Maskeyi cildin ihtiyacına uygun olarak haftada bir ya da iki haftada bir cildi desteklemek amacıyla yapmak gerekir. Bu sayede cilt nemine kavuşarak kuruma sorundan kurtulmuş olacaktır.

Somon DNA Aşısı: Somon DNA Aşısı Pİ System son dönemde cilt yenileme sistemlerinde en popüler olan uygulamadır. Bunun en önemli sebebi cildi yapısal olarak güçlendirip yaşlanma etkilerine karşı cildi korumasıdır. Bu sistem cildi yoğun biçimde nemlendirip cildin nemini korumasına yardımcı olur. İntredermal olarak uygulanan bu uygulama 4 seans yapılmaktadır. Somon DNA molekülleri ve hyaluronik asitin kombine olarak uygulandığı Pİ System ile ilk seanstan itibaren nemine kavuşan cilt parlamaya ve yenilenmeye başlar. Cilt kısa sürede görünür gençliğini kazanır. 

İlaçlar: Cilt kuruluğu aşırı bir seviyedeyse doktorunuz çeşitli kremler önerebilir. Bu kremlerin içerdiği kimyasallar kuruluk nedeniyle oluşan kaşıntı, kızarıklık veya şişlik gibi şikayetleri gidermeye yardımcıdır.

Alışkanlıkları değiştirmek: Bütün gün suyla temas ettiğiniz için elleriniz kuruyorsa eldiven takmak, sık sık nemlendirici kullanmak veya mümkünse bir süre bu uğraştan vazgeçmek gibi çeşitli değişiklikler de kuruluğu giderebilir.

Peptid içerikli cilt bakım ürünleri için tıklayın >>> www.renovasy.com

Peptid içerikli nem maskesi için tıklayın >>> http://shop.optimusmedikal.com/Anti-Aging-Mask,PR-6.html


Somon DNA Aşısı hakkında detaylı bilgi için tıklayın >>> www.somondnaasisi.com