Cilt Kuruluğu Nasıl Önlenir?


Cildinizin kurumasını önlemenin yolu cildin kurumasına neden olan faktörlerin bilincinde olmaktan geçer. Peki cildi kurutan faktörler nelerdir?

Sıcak su kullanımı: Banyo yaparken ılık suyu tercih edin. Sıcak su, cilde nemini veren cildin doğal yağlarını daha çabuk azaltır.

Kozmetik ürünler: Sabunlar ve alkol içeren hijyen ürünleri cildi kurutabilir. Daha çok parfümsüz, alkolsüz ve nemlendiricili ürünlere yönelmelisiniz. Hijyen bakımından oldukça rağbet gören antibakteriyel sabunlar da cildi kurutan ürünlerdir.

Kimyasallardan korunun: Deterjan, aseton ve kimyasallarla sık temastan kaçının.

Duşta uzun süreli kalmak: Eğer her gün duş alıyorsanız, duşta kaldığınız süreyi 10 dakika ile sınırlamaya çalışın. Daha fazlası cildin susuz kalmasına yol açabilir. Cilt kuruluğu sorunu olanlar günde bir kereden fazla duş almasa daha iyi olur.

Ortamın nemi: Evinizdeki havayı nemli tutmanız cildinizin kurumasını da önleyecektir. Bu sebeple nem cihazı kullanmak bu sorunun üstesinden daha kolay şekilde gelmenizi sağlayacaktır.

Soğuk havaya: Soğuk ve kuru havalar cilt kuruluğu şikayetinin başlıca nedenleri arasındadır. Soğuk havada ellerinizi ve yüzünüzü örtmeye özen gösterin. Bu şekilde dudak ve el çatlamalarının önüne geçebilirsiniz.

Sabunla temizleme: Eğer cildiniz çok kuruysa, sabun veya benzeri bir ürünle yüzünüzü günde sadece bir defa, geceleri temizleyin. Sabahları yüzünüzü sade, soğuk suyla yıkayın.

Susuz kalma: Alkol alımı ya da fazla terleme gibi nedenlerden dolayı vücut su kaybettiğinde, mutlaka bol bol su içilerek vücudun susuz kalması engellenmelidir. Bunun dışında gündelik hayatta da yeteri kadar su içmeye özen gösterilmelidir.

Giysiler: Cildin nefes almasını sağlayacak pamuklu, ipekli kumaşlar cildin tahriş olmasını, kurumasını önler. Giysiden söz açılmışken kullandığınız deterjanın da boya veya parfüm içermemesi önerilir. Bu tür ürünler yine cildi tahriş edebilir.

Beslenme: Cilt kuruluğunu engellemek için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, bol su tüketimidir. Sadece suyla değil, bitki çayları ya da meyve sularıyla da gerekli sıvı ihtiyacı karşılanabilir. Özellikle bol meyve ve sebze tüketimi, cilt sağlığı için gereklidir.

Peptid içerikli cilt bakım ürünleri için tıklayın >>> www.renovasy.com

Peptid içerikli nem maskesi için tıklayın >>> http://shop.optimusmedikal.com/Anti-Aging-Mask,PR-6.html

Somon DNA Aşısı hakkında detaylı bilgi için tıklayın >>> www.somondnaasisi.com