Güneş Lekeleri Neden Oluşur?



Yaz başında tatil, deniz, kumsal ve güneş büyük heyecan yaratırken, yaz sonunda bu heyecan yerini güneş lekeleri derdine bırakır. Güneş lekeleri nasıl oluşur? Güneş lekeleri çıkar mı? Güneş lekelerinden korunmak mümkün mü?...

Yazın bronzlaşmak için büyük çaba harcayanlar özellikle kadınlar,  tatil dönüşlerinde ciltlerinde oluşan güneş lekelerinden şikayet etmeye başlıyor. Uzmanlar, lekelerin, cildin sürekli güneşe maruz kalındığı zamanlarda oluştuğuna dikkat çekiyor. Cilt rengini oluşturan hücrelerin UV ışınlara daha fazla maruz kaldıkça dinlenme durumunda geçirdikleri sürenin giderek kısaldığını, bu hücrelerin ürettiği pigmentlerin cillte koyu renkleri oluşturduğunu belirtiyorlar.

Lekelere UVA ve UVB Işınları Sebep Oluyor

Uzmanlar, cilt lekelerinin oluşumunda güneş ışığının değil, güneş ışınları ile dünyamıza ulaşan ve ozon tabakasından süzülüp gelen UVA ve UVB ışınlarının etkili olduğunu söylüyor.
Uzun süre UV radyasyonuna maruz kalmanın ciltte bir yangı sürecini başlattığı, bunun yanında arabanızdan evinize sokakta yürüdüğünüz kadar kısa süreli güneşe maruziyetin bile bu süreci başlatabildiğine değiniliyor.  Bunun sonucunda ciltte altı dokularda ödem, kaşıntı ve ağrı gibi belirtilerin oluştuğu belirtiliyor. Bunlar herkesçe bilinen güneş yanması sonucu gözlemlenen belirtiler. Vücuttaki güneş kaynaklı UV ışınlarını emen ve dağıtan melanin üreten hücrelerin bu sürecin sürekliliği nedeniyle dinlenemediği, sürekli aktif kaldığı içinde güneş lekelerini oluşturduğu belirtiliyor.

Güneş Işını, Oluşmuş Lekelerin Koyulaşma Nedeni Olabiliyor

Güneş dışında gebeliğin, doğum kontrol ilaçlarının, antibiyotiklerin, bazı ağrı kesicilerin, kozmetik ürünlerin, kumaş boyalarının, guatr hastalığı gibi hastalıkların cilt lekeleri oluşturabiliyor. Oluşmuş lekelerde güneş ışığıyla karşılaştığında koyulaşabiliyor. Gebelik döneminde oluşan lekelere “gebelik maskesi” deniyor, güneş ışınlarının bu lekelerde tetikleyici olabildiği ancak bu lekelerdeki asıl nedenin hormonal değişiklikler olduğunun altı çiziyor.

Güneşe çıkmadan önce Somon DNA Aşısı Pİ System tedavisinden önerilen protokol ışında 3 kür yaptırılması durumunda cilt güneşin hasarına karşı korunmuş oluyor. Bu tedavi ile cildin lekelenmesi, güneş hasarına bağlı olarak erken yaşlanması ve parlaklığını yitirmesinin önüne geçiliyor. Cilt alt katmanlarından destekleniyor ve yapısı düzenleniyor. 30 yaşından itibaren herkesin yaptırılması önerilen bu sistem, ilk seanstan itibaren cilde elastikiyet ve nem kazandırıyor. Cildi yapısal olarak kuvvetlendirmesinin yanı sıra cilde kaybettiği parlaklığı ve gençliği de sunuyor.

Güneş lekelerine karşı cildi korumanın ve cildi desteklemenin bir başka yolu ise C Vitamini ile tedavi etmektir. Ancak bu konuda dikkat etmeniz gereken kullandığınız C vitamini ürününün etkinliğidir. Kremlerde kullanılan C vitaminleri etkinliğini tam olarak gösteremezler. C vitamininin etkinliğini yüksek oranda gösterebilmesi için Nano teknoloji ile üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Nano teknolojiye sahip olan C vitamini ürünleri ile leke ve erken yaşlanma belirtilerinin önüne geçebilirsiniz. C vitaminini düzenli kullanarak mevcut lekelerinizin ve kırışıklıklarınızın da iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

Somon DNA Aşısı Pİ System ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın >>> www.somondnaasisi.com

Nano Teknolojiye sahip C vitamini ürünü hakkında detaylı bilgi ve satın alım için tıklayın >>> http://shop.optimusmedikal.com/Vitamin-C-Power-Touch,PR-12.html