Göz Çevresi Neden Kırışır?


Yine önemli etken genetik mirasımız. Sizin de aynı yaşlar da olan insanlar da daha fazla kırışıklık ya da daha az kırışıklık olabilir ama genetik mirasım da yok diyerek kendinizi salmamanız gerekiyor.
Göz çevresi oldukça ince bir yapıdadır, gün içerisinde yaptığımız mimik hareketleri ve göz kırpmamızı da düşünürsek yüzün diğer bölgelerine oranla daha çabuk kırışacaktır. Bunun yanı sıra güneş cildimiz için dost olduğu kadar zararlı ışınlarla yüzümüzün erken yaşlanmasında da başrolü oynar. Doğru bakımlarla kırışıklıkların önüne geçebilirsiniz. Önemli olan yüz tipinizi tanımanız ve önlemini erken almaya başlamanız.
Yine uzmanların tavsiyesi üzerine mutlaka güneş gözlüğü kullanmak gerekiyor, Güneşli bir hava da gözlüksüz gezdiğimiz de gözümüzü kısarız ve yanlar da oluşan mimik çizgileri bir ömür boyu bize eşlik edebilir. Bahar aylarına olduğumuzu unutmayın evet güneş güzel yüzünü bize yeni gösteriyor ama zararlı ışınlarıyla da canımızı yakmaya devam etmesine izin vermeyin.
Göz çevresi kırışıklıklarının başlayacağını nasıl anlarız?
Göz çevresi kırışıklığı genellikle alt göz kapağına yakın bölgede gülerken ortaya çıkar.  Gülerken ortaya çıkan kırışıklıklar bazı kişilerde ince çizgiler halindeyken bazılarında derin çizgiler olarak belirebilir. Bir kişide gülmediği halde göz çevresinde çizgiler belirmişse, bu durum o bölgenin cildinin yaşlandığı anlamına gelir. Göz çevresi kırışıklığı güneş hasarına bağlı olarak genç insanlarda bile görülebilir. Bu tür kişilerde gülerken çizgiler daha da belirgin hale gelmektedir.
Göz çevresi kırışıklıkları kimlerde görülür?
Kazayağı çizgileri genel olarak açık tenli, açık renkli veya kızıl saçlı kişilerde erken yaşlarda ortaya çıkabilir. Alt göz kapağında ortaya çıkan çizgiler alt kapaktaki kasların fazla çalışmasıyla ilgilidir. Renkli gözlere sahip olanlar güneşe hassas oldukları için daha fazla göz kısma hareketi yaparlar.  Göz çevresi kırışıklıkları güneş ışığına, cilt kuruluğuna veya sigaraya bağlı da gelişebilir. Koyu tenli kişiler ve cildi yağlı olanlarda göz çevresi kırışması daha az görülür.
İnce cilt yapısına sahip olanlarda erken yaşlardan itibaren ince çizgiler belirmeye başlar.  Kalın cilde sahip olanlarda kırışıklıklar daha az sayıda ama daha derindir. Kırışıklıkların genişliği göz etrafı kasının çapına bağlıdır. Bazı kişilerde yanağa kadar inen kırışıklıklar olabilir.
Göz çevresi kırışıklıklarınız belirmeden önce önlem amacıyla içeriğinde peptid bulunduran göz çevresi bakım kremi kullanımı önerilir. Bu kremler göz çevresine derin bir bakım sağlayarak yaşlanma belirtilerine karşı yoğun koruma sağlar. Göz çevresi ince kırışıklıklarınız ortaya çıktıysa ve göz çevrenizde koyu halkalar belirdiyse de düzenli olarak göz kremi kullanmalısınız. Bu sayede kırışık oluşumu engellenmesinin yanı sıra oluşan ince çizgilerin ve koyu halkalarında giderilmesi sağlanır.