Cilt Kuruluğu Nasıl Önlenir?


Cilt kuruluğu hemen herkeste görülebilir! Cilt kuruluğu; yaş, iklim, hormonal değişimler, çevresel faktörler, kullanılan ilaçlardan dolayı ortaya çıkabilir. Ancak yaz aylarında cilt kuruluğu  özellikle güneş kaynaklı olarak ortaya çıkmaktadır.

  • Bol bol su tüketin: Az su içmek cildin kurumasına sebep olur. Bu sebeple özellikle yaz aylarında günde en az iki litre su içmek gerekir.
  • Duşta uzun süre kalmayın: Uzun süre duşta kalmak cildinizi kurutur. Eğer her gün duş alıyorsanız, duşta kaldığınız süreyi 10 dakika ile sınırlamaya çalışın.
  •  Sıcak su kullanmayın: Bilinenin aksine sıcak su cilde iyi gelmez. Sıcak su ile yüzün yıkanması zararlıdır. Cildin kurumasına, matlaşmasına ve uzun süreli devam edilirse cilt sağlığının bozulmasına yol açar.
  • Sabundan uzak durun: Sabunlar cildin pH dengesini yükseltir ve cildi gerer. Cildin yapısını bozarak kurumasına neden olur.
  •  Güneşten korunun: Güneş cilt yaşlanmasının başlıca sebepleri arasındadır. Cildin kurumasına ve hasarlanmasına sebep olur. Bu sebeple güneşten korunmak gereklidir.
  •  Peptidli krem kullanın: Peptid içerikli krem ile cilt derin nemlendirilmesinin yanı sıra rahatlatılır ve onarılır. Peptidler cildin alt katmanlarına kadar indiğinden dolayı ciltte ağırlık yapmaz.

Peptid içerikli Renovasu Kremleri için tıklayın > www.renovasy.com
Cilt kurumasını engelleyen ve cilde yoğun nem desteği sağlayan Anti-Aging Mask ürünü ile tanışmak için tıklayın >> http://renovasy.com/urunler/cilt-bakim-urunleri/cilt-besleme-nemlendirme/renovasy-anti-aging-mask/