Güneş Lekeleri Nedir?


Isınan havalar bizi farklı cilt sorunlarıyla mücadele etmeye mecbur bırakıyor. Güneş lekeleri estetik ve sağlık açısından cildi tehdit etmeye başlıyor! Peki güneş lekeleri nedir ve neden oluşur?

Güneş Lekesi Nedir?
Güneş lekeleri, sıklıkla koyu tenli kişilerde görülen koyu kahverengi renkli lekelerdir. Alın, yanak, üst dudak bölgesi, burun, çene, boyun ve kollar gibi güneşe maruz bölgelerde ortaya çıkar. Estetik açıdan bireylerde sıkıntı yaratır.
Güneş lekesi neden oluşur?
Oluşumunda bir çok faktör yer almaktadır. En önemli iki faktör genetik yatkınlık ve ultraviyole (görünmeyen zararlı güneş ışınları) ışınlarına maruz kalmaktır. Bunun dışında gebelik, doğum kontrol ilaçları, kozmetik uygulamalar, ilaçlar ve guatr hastalığı diğer nedenler arasında yer alır. Güneş ışınları sadece lekelerin oluşumuna değil, oluşmuş lekelerin üzerinde karartıcı etki ile lekelerin artışına da neden olur.
Gebelikteki güneş lekeleri diğerlerinden farklı mıdır?
Pigmentasyon olarak tanımlanan lekeler gebelik döneminde ortaya çıkarsa gebelik maskesi olarak adlandırılır. Tedavi edilmeyen pigmentasyon kalıcıdır, kendiliğinden iyileşmez. Pigmentasyon şikayeti olan hastalar bu lekelerin basit güneş lekeleri olup olmadığı ve oluşum nedenlerinin saptanması açısından dermatologdan bilgi almalıdır.
Güneş lekesinin tedavisi nasıldır?
Genellikle uzun süreli bir tedavi gerekir. Gebelik ve lohusalık döneminde tedavide güneş korumalar ve bu döneme uygun krem tedavileri ile sınırlı tutulur. Genel önlemler olarak güneşten kaçınılmalı, kozmetik ürün ve güneş duyarlılığı yapacak ilaçlar sınırlandırılmalıdır. Güneşten koruyucu ürün doktorunuzun önerdiği, en az 15 faktörlü, hem UV-A hem UV-B korumalı krem olmalı, yaz ve kış 4 mevsim kullanılmalıdır.
Önlem olarak güneş ışınlarının zararlarından etkilenmeden önce Somon DNA Aşısı ile cildin radyasyon hasarına karşı dayanıklı hale getirilmesi sağlanabilir. Özellikle yaz aylarına girmeden önce uygulatılması tavsiye edilen bu yöntem, cildi güneş ışınlarının zararlarından etkilenmemesi için kuvvetlendirir. Yoğun nem ve elastikiyet artışı ağlayarak cilt yapısını yeniden yapılandırır. Bu sistem bir kombine tedavi öngörmektedir. Sistemde cilde ilk seans somon dna moleküllleri enjekte edilir, 7/14 gün aralıklarla yapılan ikinci seansta hyaluronik asit uygulanır. Toplam 4 seans yapılması önerilen bu sistemde hem cildin korunması hem de sağlıklı parlaklığa kavuşması amaçlanır. Tedavinin ilk seansından itibaren cildin görünümünde iyileşme gözlemlenir. Yaşlanmaya karşı cildi koruma amacıyla da başvurulan bu sistem son dönemde uygulanan hastaların memnuniyetinden dolayı popüler hale gelmiştir.
Ancak güneşten korunamamış ve lekelenmiş hastalar için de bu bir son değildir. Renovasy bio-COS leke tedavisi hastalığın tedavisinde etkilidir çünkü derinin üst tabakasının soyulması ile leke nedeni olan melanin pigmenti yavaş yavaş kaybedilir. Sistem yaz aylarında yapılmamaktadır. Bu sistem güneş hasarına maruz kalarak lekelenen ciltlerin tedavisinde kullanılmaktadır. Uygulama maske gibi yüze sürülüp 30 dakika sonra peel of şeklinde yüzden ıkarılan basit bir işleme tabidir. Uygulama son derece konforludur. Uygulama öncesi ve sonrasında hasta ağrı ve acı yaşamaz, aynı zamanda hasta sosyal hayatından da kopmaz. Uygulama sonrasında anında sosyal hayatına geri dönebilir. Tedavi lekeleri gözle görülür derecede azaltabilmektedir. Tedavi ortalama 4 seansta biter ancak hastalığın derecesine göre de seans sayısı artabilir.
Sık karşılaşılan bir diğer lekelenme çillenmedir. Bu hastalar özellikle bahar ve yaz aylarında güneşten kaçınmalı ve güneşten koruyucular kullanmalıdır.
Güneş lekelerinden korunmak amacıyla yapılan Somon DNA Aşısı uygulaması hakkında detaylı bilgi için tıklayın >> www.somondnaasisi.com


Renovasy bio-COS leke tedavisi hakkında detaylı bilgi için tıklayın >> www.renovasy.com