Erkek Yaşlanmayı Durdurmak İçin Ne Yapmalı?


Cilt bakımına tabii ki sadece kadınların ihtiyacı yok… Erkeklerin ciltleri de yaşlanır! Genetik yaşlanma sürecinizi durdurmak ya da yavaşlatmak uzun bir süreçtir ancak, önlenebilir. Güneşten korunmak, sigara içmemek ve mimik yapmayı azaltmak, düzenli cilt bakımı ve cilt yapılandırma uygulamalarına başvurmak erken yaşlanmayı önleyebilir. Biyolojik yaşınızı ölçtürerek işe başlayabilir, daha bilinçli önlemler alabilirsiniz.

 Kadın cildine gösterilen özen ve bakıma erkekler de muhtaçtır.

GÜNEŞ’TEN UZAK DURUN!

Bronzlaşmaya çalışmayın ve solaryum’ a girmeyin. Saat 10–16 arasında güneşe çıkmaktan kaçının. Gün içinde geniş kenarlı şapka, güneş gözlüğü ve uzun kollu beyaz giysiler giyinin.
 Yıl boyunca düzenli olarak güneş koruyucu kullanın. Güneş koruyucunuz UVA ve UVB filtreleri ve minimum 15 koruma faktörü içermesine dikkat edin. Güneş koruyucular dışarı çıkılmadan 15 dakika önce uygulayın.


CİLDİNİZİ TEMİZ TUTUN
Erkek cildi kadınlara göre daha kalın olduğundan ve hormonal yapısı dolayısıyla daha fazla yağ ürettiği için temizliğine daha fazla özen gösterilmelidir. Her şeyden önce cilt tipinize uygun, deterjan ve sabun içermeyen bir temizleme jeli seçmeniz gerekir. Temizleyicinizin peptid içermesine de dikkat ederseniz cildinizi temizlerken aynı zamanda yapılandırılmasını da sağlamış olursunuz. Peptidler yaşlanma karşıtı etki gösterdiği için de ayrıca önemlidir.  Bu jeller, cildi tazeler ve zorlamadan derinlemesine temizlik sağlar. Aynı zamanda düzenli olarak cilt bakımına da gidilmesi önerilir böylelikle ciltteki gözeneklerin oluşumunu ve açılmasını engelleyecektir. Yağlı ciltler için son dönemde yayın olarak kullanılan Renovasy bio-COS yağlı ciltler protokolü cildinizin yağ dengesini düzene sokmaya ve yatıştırmaya yardımcı olacaktır. Bu sistem içeriğinde kimyasal asit bulundurması sebebiyle uzman uygulaması gerektirmektedir. Tüm cilt sorunları için ayrı protokoller esas alınarak kişiye özel hazırlanır. 4 seans yapıldıktan sonra cilt sağlığına ve parlaklığına kavuşmuş olur.

NEMLENDİRİN VE KORUYUN
Cildi temizlemek demek cildin doğal nem tabakasını oluşturan sebumdan tamamen kurtarmak değildir. Kendi koruyucu ve nemlendirici üst tabakasından mahrum bırakılan cilt, kendini saldırıya uğramış hissedecek ve daha çok salgı üreterek bu saldırıya karşı koymaya çalışacaktır. Cildinizin böylesi istenmeyen tepki vermesini engellemek ve sağlıklı bir nem -yağ dengesine kavuşmasını sağlamak için temizledikten sonra nemlendirmek gerekir. Kremler ve jeller, günlük bakım için yardımcıdır. Ancak kremlerinizin içerikleri de önemlidir. Yoğun nem sağlamak için peptid ve hyaluronik asit içeren ürünlerin tercih edilmesi gereklidir. Bu kremler cildin esnekliğini sağlar, kırmızılıkları ve pürüzleri ortadan kaldırırlar. Kurumaya eğimli cilt için, duştan ya da tıraştan sonra mutlaka yağ oranı yüksek yoğun bir nemlendirici kullanmak ve haftada bir nemlendirici maske uygulamak gerekir. Böylece cilt tahrişi önlenir cilt pürüzsüz bir görünüşe ulaşır. Ancak yoğun nem kaybı yaşayan ve yaşlanma sürecine girmiş ciltler için Somon DNA Aşısı yaptırmak gerekir. Uygulama 4 seans yapılır ve cildin nem dengesi sağlanmış olur. Somon DNA Aşısı ve Hyaluronik Asit ile kombine olarak uygulanan bu yöntem ile ince kırışıklıklar açılır, cilt esnekliğine kavuştuğundan cilt yapısı ve kontürü sağlanır. Cilt parlak ve sağlıklı bir yapıya kavuşur. Ayrıca yaz öncesi güneş koruma amaçlı da bu uygulamaya başvurulmaktadır. Yaşlanmanın en büyük sebeplerinin başında gelen güneşin zararlı etkilerinden korunmak için etkin bir sistemdir.

BİO-COS İLE YENİLENİN
Erkekler, gençliklerinde ciltlerinin çok parlak, yani yağlı olmasından şikayet eder. Cilt su tutamaz ve zamanla yanmalar, kızarıklık, siyah noktalar ve lekeler görülür. Bu nedenlerden ötürü, erkekler için özel cilt bakımı uygulaması gerekir. Bio-COS bakımı ile cilt sorunları giderilir ve cildin çevresel faktörlerden etkilenmemesi sağlanır. Gözenek sıkılaştırma, hassas cilt tedavisi, kılcal damar sorunu, sivilce gibi erkeklerde sıkça görülen tüm cilt sorunlarında etkili bir tedavi yöntemidir. Uygulama esnasında ağrı ve acı yaşanmaz. 4 seanslık bir tedaviyle cilt sorunlarından arındırılır.

KORKULU KABUS SAÇ DÖKÜLMESİ
Saç dökülmesi erkeklerin korkulu rüyalarının başında geliyor. Birçok zaman genetik dahi olsa altta yatan nedenleri araştırmak ve tedavi etmek, kıl köklerine besleyici ve güçlendirici tedaviler uygulamak, kendi saçlarınızı olabildiğince korumanızı sağlar. Saç kaybını önlemek için en son tedavi yöntemlerinden biri olan Somon DNA Aşısı bu konuda oldukça etkindir. Hormonal saç dökülmesi tedavisinde kullanılan bu yöntem ile saç kaybı önlenir ve saç dipleri tedavi edilerek yeniden sağlıklı saçlara kavuşulması sağlanır.

DOĞRU TIRAŞIN PÜF NOKTALARI
Erkeklerin her gün tıraş olmaları, bir bakıma ciltlerindeki ölü deri tabakasının temizlenmesini sağlar. Hücre oluşumu ve cildin yenilenmesini canlandırır. Ancak yüzlerinin üst kısmındaki deri tabakası soyulmadığı için zamanla sertleşerek matlaşır. Tıraş esnasında özen gösterilmezse yüzün ter ve sebumdan oluşan koruyucu tabakasından mahrum edilen cilt kurur, gerginleşir, soğuğa karşı dayanıksızlaşır ve kuruyarak dayanıklılığını ve gerginliğini kaybeder. Kızarıklıklara, kimi zaman kıl dönmesine neden olur. Bir de akneleri varsa, tıraş birçok sıkıntıya yol açar. Cilt dış etkenlere daha açık hale gelir. Bu nedenle erkeklerin de ciltlerine özen gösteren temel bakım alışkanlıkları edinerek bunu sürdürmeleri, ciltlerinin ömür boyu genç görünmesini sağlayacaktır. Kullanacağınız ürünlerin çok az alkol içermesine ve tıraş kreminin ya da köpüğünün cilt tipine uygun olmasına dikkat edin. Yüzünüzü sıcak su ile durulayın. Sıcak su, sakalı yumuşatır ve cildin gözeneklerinin açılarak sakalların kolayca kesilmesini sağlar.
Tıraş kremi veya tıraş köpüğünü iyice yayarak yüzünüze masaj yapın.
Sakalınızı her zaman aynı yöne doğru kesin. Sakalların en sert olduğu çene ve boynu en son tıraş edin. Traş sonrası mutlaka yoğun nemlendirici kremler kullanın ve cildinizdeki tahrişi azaltın.

SOMON DNA AŞISI YAPTIRIN
Cilt yaşlanmasında süreci yavaşlatmanın en doğru yolu koruma uygulamalarını yaptırmaktan geçer.  Son dönemde hasta memnuniyeti sebebiyle erkeklerinde yoğun ilgi gösterdiği bu sistem, özellikle erkeklerin sıkıntı çektikleri bir çok konuda başarıya ulaşmaktadır. Akne skar tedavisi, yaşlılık izlerini silmek, yaşlanmaya ve güneş hasarına karşı cildi kuvvetlendirmek, saç dökülmesini tedavi etmek bunlardan sadece bir kaçıdır.

Somon DNA Aşısı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın >>> www.somondnaasisi.com

Renovasy bio-COS Bakımı ve peptid içeren yaşlanma karşıtı Renovasy Dermokozmetik ürünlerine ulaşmak için tıklayın >>>www.renovasy.com

Uygulama Noktaları için tıklayın >> http://www.optimusmedikal.com/satis-noktalari/

Tüm sorularınız için bize ulaşabilirsiniz >>
(0212) 273 13 73