Yaşlanmayı Hızlandıran 5 Neden Nedir?



Yaşımızın ilerlemesi kadar, hayatımız boyunca karşılaştığımız çevresel faktörler de dış görünümümüzü etkiliyor. Bu etkenler arasında şunlar yer alıyor:
  • Güneş ışınlarına maruz kalma miktarı
  • Kullanılan kozmetik ürünler
  • Beslenme şekli
  • Alkol ve sigara kullanımı
  • Duygusal stres

Tüm bu etkilerin ortak sonucu olarak da yüzde “yaşlanma” başlıyor. Yaşlanma sürecinde hem cilt ve yağ tabakası gibi yüzün yumuşak dokuları hem de iskelet yapısında bazı değişiklikler görülüyor. Bu değişiklikleri şöyle sıralamak mümkün: Cilt elastikiyetinde kayıp, çizgi ve kırışıklıklarda artış, cilt altı yağ dokusunda azalma, gevşemeye bağlı cilt altı yağ dokusunda sarkma, yüzün iskelet yapısının orta ve alt kısımlarının yüksekliğinde azalma, yüzün genişliğinde hafif bir artma, çene ucunda belirginleşme, elmacık kemiklerinde belirginleşme ve yüz derinliğinde artma.
İlk belirtiler 30’lu 
yaşlarda çıkıyor
Yaşlanmanın ilk belirtileri, 30’lu yaşlarda kendilerini göstermeye başlıyor. Göz çevreleri, ilk değişikliklerin izlendiği bölgeler. Üst göz kapağı cildinde bollaşma ve gözlerin dış kesimlerinde ‘kazayağı’ olarak adlandırılan çizgilerde belirginleşme oluyor.
40’lı yaşlarda, burun kenarlarından dudaklara uzanan çukurluk artıyor, alın çizgileri belirginleşiyor ve kaşlar arasındaki çizgiler derinleşiyor.
50’li yaşlarda, boyunda kırışıklıklar ortaya çıkıyor, çene çizgileri belirginleşiyor, gıdı oluşuyor ve burun ucu daha sarkık bir hâl alıyor. İlerleyen yıllarda cilt ve cilt altı dokulardaki sarkma kendisini daha çok hissettiriyor. 
Yaşlanma etkilerine karşı tek bir yöntem yok
Yüzdeki yaşlanmanın etkilerini azaltmak için tek bir yöntem yok. Hangi tıbbi müdahaleye başvurulacağına karar vermeden önce, kişinin mevcut durumu ve hekimin yapabilecekleri bir arada değerlendirilip, en uygun yöntemin seçilmesi gerekiyor.
Sabah/Akşam düzenli olarak içeriğinde peptid bulunan anti-aging etkili dermokozmetik ürünlerle cildi desteklemek ve korumak gerekir. Bu sayede cilt sarkmaları oluşmadan önüne geçilmesi sağlanabilir.

Yaşlanma belirtileri cildinizde belirmeden önce peptid içeren dermokozmetik ürünlerden yardım alabilirsiniz! Peptid içerikli Renovasy Dermokozmetik ürünler için tıklayın >> http://shop.optimusmedikal.com