Cilt Güneş Hasarından Nasıl Kurtulur?


Cildin güneş hasarına uğraması sonucu ciltte bir çok farklı sorun meydana gelebilir. Yaz aylarında deniz ve güneş tatili nedeniyle ciltte yaşlanma ve lekelenme problemleri gözlenir. Özellikle güneş, cilt yaşlanmasının en önemli nedenlerinden biridir. Güneş ışığından etkilenen kişilerde öncelikle deri kalınlaşması olur ve derinin doğal korumasını artırmak için derinin rengini veren hücreler daha fazla renk maddesi salgılarlar (bronzlaşma).
Uzun süre güneşe maruz kalan deride; zaman içerisinde incelme, elastikiyetin bozulması (kırışıklık), kuruluk, lekelenmeler, kılcal damarların belirginleşmesi görülür. Ve en önemlisi deri kanserinin oluşma riski artar.

Lekeden de kurtulun
Leke tedavisi disiplin gerektiren bir tedavidir. Güneş koruyucular tedavinin en önemli basamağıdır; kapalı ortamlarda bile kullanılmalıdır. Leke tedavisinde renk açıcı kremler ve peeling yöntemlerine başvurulur.

Tedavinin mutlaka doktor kontrolünde yapılması gerekir. Tedavide tek sefere mahsus olmayacaktır. Leke uzun süren ve meşakkatli bir tedavi sonucunda iyileşecektir.

Son dönemde leke tedavisi için başvurulan en yaygın sistem Renovasy bio-COS uygulamasıdır. Kimyasal peeling tedavisi gibi asitlerden yararlanılan bu sistemde kimyasal peelingten farklı olarak uygulama esnasında kişiye ağrı ve acı hissi yaşatmaz. Teknolojisi sayesinde leke tedavisinde etkindir.  Özellikle derin yerleşimli olduğu düşünülen lekelerde bio-COS, evde kullanılacak peptid içerikli krem tedavisiyle birlikte daha iyi cevap verir.
Amaç hem deride lekeli olan hücrelerin soyularak atılmasını sağlamak, hem de ciltteki renk hücrelerinde renk üretimini baskılamaktır. Leke tedavisinde ciltteki çizgilerden kurtulmak da mümkündür.

Kişide leke sorununun yanında güneş hasarı, kırışıklık ve mat görüntü gibi yakınmalar varsa; hem kişinin kullanacağı ürün tedavisi, hem de yapılan bio-COS uygulamasıyla lekeler açılır. Bu uygulama sayesinde aynı zamanda cilde parlak, sağlıklı ve canlı bir görünüm kazandırılır.

Genç bir cilt için Somon DNA Aşısı
bio-COS yöntemiyle derinin üst tabakaları tedavi edilirken Somon DNA Aşısı Pİ System yöntemiyle de derinin alt tabakaları tedavi edilir. Pİ system yönteminde cildin kaybettiği nem ve elastikiyet geri kazandırılır. Uygulama deri altına ufak iğneler yardımıyla enjekte edilir. Yüz, boyun, dekolte ve özellikle el bölgesinde oluşan kırışıklıkları ve yaşlanma etkilerini geriletir.

Nemlendirici krem/serum:
Sorunun temelinde cildin nem kaybı yatmaktadır. Bu sebeple cildi dışarıdan nem ile desteklemek önemlidir. Peptid içeren nemlendirici ve serumlarla hem cildin nemlendirilmesi sağlanır hem de cildin yapısal onarımı gerçekleştirilir. Bu nemlendiriciler günlük yaşamın olumsuz etkileri nedeniyle cildin azalan doğal nemini dengeler. Ayrıca cildinizin su kaybını engeller. Kuru bir cilde sahipseniz krem ve serumunuza ek olarak mutlaka maske de kullanın.

Nemlendirici maske:
Cildin kuruluk durumuna göre haftada 1 nem maskesi yapılması önerilir. Nem maskeleri cildin yoğun biçimde nemlendirilip rahatlamasını sağlayacaktır. Bu sayede cildin elastikiyeti artacak ve yaşlanmaya karşı dirençli hale gelmesi sağlanacaktır.

Ayrıca cilt sağlığınızı korumak için;
-Beslenmenize özen gösterin.
-Günde en az altı saat uyuyun.
-Su içilmesine önem verin; su, cildin nemlenmesi açısından faydalıdır.
-Sigara, cildin yaşlanmasını hızlandırır. Derinin oksijen temasını engelleyerek, yaşlanmayı hızlandırır.
-Sebze ve meyve tüketimine önem verin. Bunların içeriklerinde bulunan antioksidanların cilt üzerinde olumlu etkileri bulunur.
-Güneşten kaçınmak, yaşlanmanın geciktirilmesi açısından çok önemlidir; düzenli olarak güneş koruyucu kullanın.
-Cilt temizliğine önem verin. Günde iki defa cildinizi temizleyin.
-Kesinlikle makyajla uyumayın.
- Yüzünüzü sıcak suyla yıkamayın

Cildinizi nemle buluşturun
Ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerine karşı en az 15 koruma faktörlü bir güneş kremi kullanın.

Somon DNA Aşısı Pİ System hakkında detaylı bilgi için tıklayın >> www.somondnaasisi.com


Peptid içerikli anti-aging etkili krem/serum ve maske için tıklayın >> www.renovasy.com